ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εικόνες καταστροφής στην Δυτική Αχαϊα - Η θάλασσα «έπνιξε» Ρίο και Αντίρριο

Η κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Πάτρας με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις προκάλεσε πλημμύρες από το ένα άκρο της πόλης μέχρι το άλλο με τα αυτοκίνητα να μετατρέπονται σε βάρκες και οι δρόμοι σε λίμνες μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Ρίο, Μαρίνα, Πλαζ και Ακτή Δυμαίων ήταν οι περιοχές που «βούλιαξαν» από τα νερά της θάλασσας που βγήκαν στη στεριά.
Τραγική είναι η κατάσταση στη Δυτ. Αχαΐα, από τις πλημμύρες και την υπερχείλιση της Καλογριάς. Μετά από την Ηλεία και τις πλημμύρες στον Κάμπο και τη Βουπρασία, το πρόβλημα μετατοπίζεται στη γειτονική περιοχή. Οι ζημιές είναι τεράστες σε καλλιέργειες, κατοικίες, αποθήκες, καταστήματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δυτ. Αχαΐας: "Πρώτα είναι οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες για τις οποίες έχει ζητηθεί η άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ προκειμένου αυτές να καταγραφούν ώστε στη συνέχεια να καταβληθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις.
Δεύτερον, είναι οι ζημιές σε κατοικίες, αποθήκες, εργαστήρια και καταστήματα. Οι πληγέντες καλούνται να επικοινωνούν με το Δήμο (τηλ. 26130-25000) προκειμένου να δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί. Ταυτόχρονα ο Δήμος ασκεί κάθε δυνατή παρέμβαση ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υπάρξουν αποζημιώσεις γι’ αυτήν την κατηγορία των πληγέντων.
Τέλος υπάρχει και το γενικότερο ζήτημα. Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που ακολούθησαν έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα δημοτικά δίκτυα. Οι αγροτικοί δρόμοι, τα γεφύρια, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και ηλεκτροφωτισμού έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία μια ισχυρή χρηματοδότηση για την ταχεία αποκατάσταση αυτών των ζημιών".

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Πάντως σταδιακά η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει σημαντική πτώση.
Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 μποφόρ τοπικά.
Στην Αττική περιμένουμε βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search