ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έξι χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα - Πορεία στην Πάτρα - Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία ετοιμάζουν οι αριστερές οργανώσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες ακόμα Πατρινοί, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των επετειακών  εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται σε όλη την Ελλάδα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του μουσικού - ράπερ που δολοφονήθηκε το 2013 από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά. 

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε. Οι δολοφόνοι του Killah P. έχουν μείνει ατιμώρητοι, με την ακροαματική διαδικασία της δίκης κατά της Χρυσής Αυγής να συνεχίζεται και να μην έχει μπει ένα τέλος στα αυτονόητα, που είναι η καταδίκη των φυσικών και των ηθικών αυτουργών που οδήγησαν σε αυτή τη δολοφονία.

Όμως πλέον η δίκη αυτή μπαίνει στην τελική ευθεία και η δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει την τιμωρία των ενόχων. Στην Πάτρα, μία πόλη που ποτέ της δεν ανέχτηκε τον λαϊκισμό και το φασισμό, πρόκειται να γίνει μία μεγάλη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 

Ωστόσο, στην Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή, γνωρίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή, ενδέχεται να γίνει η αφορμή για τη δημιουργία επεισοδίων από ομάδες του αντιεξουσιαστικού και του αναρχικού κύκλου και ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Στόχος είναι να γίνει μια ειρηνική πορεία που να περάσει τα μηνύματά της κατά του φασισμού, του ρατσισμού και κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά και των υπολοίπων ακροδεξιών ομάδων που έχουν "ξεφυτρώσει" τα τελευταία χρόνια. 

Από την άλλη μεριά, οι αναρχικοί κύκλοι και οι αντιεξουσιαστικές ομάδες, σύμφωνα με πανό που έχουν αναρτήσει στα Ψηλαλώνια, θα προχωρήσουν σε ανοικτή γενική συνέλευση.

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου

Η Τ.Ε. Πάτρας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη δική της πλευρά  σε ανακοίνωσή της καλεί άπαντες να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

"Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και της πάλης για να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΕΕ, για μια καλύτερη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων.

Πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον πόλεμο, για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ-ευρώ, με συνολικό αντικαπιταλιστικό αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους".

Επί ποδός θα βρίσκεται η τοπική Ελληνική Αστυνομία η οποία θα λάβει μέτρα κατά την διάρκεια της πορείας που θα γίνει στην Πάτρα.

Υπό κατάληψη σχολεία για τον Παύλο Φύσσα

Αναστολή μαθητών σήμερα σε σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, με τους μαθητές να βάζουν λουκέτο με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search