ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Kέρδος μόνο ένα ευρώ στα 100. Ελάχιστα κερδίζει η Δυτική Ελλάδα από τον τουρισμό

Μόνο ένα ευρώ για κάθε εκατό, αντιστοιχεί στο εισόδημα της Δυτικής Ελλάδας από τον τουρισμό! Όσο για τις  εισπράξεις του τουριστικού κλάδου στην περιοχή (στοιχεία 2017) μας,  μόλις που ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα, οι αντίστοιχες εισπράξεις στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) ξεπερνούν τα 2,3 δις ευρώ. Για να μην «μιλήσουμε» για την Κρήτη ή το Νότιο Αιγαίο, όπου τα έσοδα εκεί ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ…

Αυτά είναι κάποια από τα οικονομικά μεγέθη που… λένε τη δύσκολη αλήθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, ζήτημα που επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, λόγω της επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στην Πάτρα και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τοπικούς παραγωγικούς φορείς στην έδρα της Περιφέρειας.

Ήταν μία ακόμα σύσκεψη που κατέγραψε προβλήματα και προβληματισμούς. Που έδειξε πως οι τοπικοί παράγοντες έχουν επίγνωση της πραγματικότητας, αλλά και ότι υπάρχει ακόμα δυστοκία ως προς την εύρεση της «θεραπείας» ή - αν προτιμάτε - του οδικού χάρτη που από κοινού θα αποφασιστεί, μέρος του οποίου ωστόσο (για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς) δεν περνάει από το χέρι της τοπικής κοινωνίας, αλλά της κεντρικής εξουσίας.

Πηγή Gnomip 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Σοφία Αρβανίτη μοιράστηκε την άποψή της για το «Ζάρι» και τη Μαρίνα Σάττι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision.Η τραγουδίστρια, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής . . .
LIFE STYLE

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει η Βίκυ Καγιά. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο πολυαγαπημένος πατέρας της παρουσιάστριας και μοντέλου έφυγε από την ζωή. Την τραγική είδηση του θαν . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομαδική εικαστική έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Απριλίου,στις 8το βράδυ στο Πολύεδρο. Μια θεματική έκθεση αφιερωμένη στην άνοιξη, το φως της, τα χρώματα, τις ευωδιές και . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας συνεπές στο καθιερωμένο ραντεβού του θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο στη "Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών", προσφέροντας στους φίλους του ένα πλούσιο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η οποία φέτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Φλωρίνης, Τμήμα της Πανεπιστημίου, Αχαϊκή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμα
Image
Image

Search