ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Kέρδος μόνο ένα ευρώ στα 100. Ελάχιστα κερδίζει η Δυτική Ελλάδα από τον τουρισμό

Μόνο ένα ευρώ για κάθε εκατό, αντιστοιχεί στο εισόδημα της Δυτικής Ελλάδας από τον τουρισμό! Όσο για τις  εισπράξεις του τουριστικού κλάδου στην περιοχή (στοιχεία 2017) μας,  μόλις που ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα, οι αντίστοιχες εισπράξεις στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) ξεπερνούν τα 2,3 δις ευρώ. Για να μην «μιλήσουμε» για την Κρήτη ή το Νότιο Αιγαίο, όπου τα έσοδα εκεί ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ…

Αυτά είναι κάποια από τα οικονομικά μεγέθη που… λένε τη δύσκολη αλήθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, ζήτημα που επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, λόγω της επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στην Πάτρα και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τοπικούς παραγωγικούς φορείς στην έδρα της Περιφέρειας.

Ήταν μία ακόμα σύσκεψη που κατέγραψε προβλήματα και προβληματισμούς. Που έδειξε πως οι τοπικοί παράγοντες έχουν επίγνωση της πραγματικότητας, αλλά και ότι υπάρχει ακόμα δυστοκία ως προς την εύρεση της «θεραπείας» ή - αν προτιμάτε - του οδικού χάρτη που από κοινού θα αποφασιστεί, μέρος του οποίου ωστόσο (για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς) δεν περνάει από το χέρι της τοπικής κοινωνίας, αλλά της κεντρικής εξουσίας.

Πηγή Gnomip 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πορεία μαθητών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Οι μαθητές ξεκίνησαν από την πλατεία Γεωργίου , και κατευθύνθηκαν προς την Μαιζώνος όπου μίλησαν με τον Δήμα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με παρεμβάσεις του προς τον Υπουργό Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής ζητάει τη στήριξη των παραγωγών . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανεκκίνηση για το παζάρι της Επιτροπής Εκδηλώσεων της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr η οποία θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες της ο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία της Πάτρας τα οποία είναι υπό κατάληψη. Οι μαθητές έβαλαν λουκέτα ζητώντας διαφορετικά μέτρα κατά της πανδημίας- εκτός από τη χρήση μάσκας- όπως είναι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία της 30χρονης Miglena Stovanova Μοσχονά, της γυναίκας που έχασε τη ζωή της το βράδυ του Σαββάτου πέφτοντας με το Ι.Χ. της από γκρεμό στο Κομπηγάδι Αχαΐας.Η κηδεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίτηση με στόχο την ένταξή τους στη δράση που αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης) θα μπορ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το απόγευμα της Κυριακής ο λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες ημέρε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search