ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πατρών-Πύργου: Στη δικαιοσύνη ο Εμφιετζόγλου σε περίπτωση που ακυρωθούν οι συμβάσεις

Στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει ο επικεφαλής της "Μηχανικής" Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που μαζί με την GD Insfrastrutture έχουν ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής της Πατρών Πύργου, στην περίπτωση που του Υπουργείο Υποδομών προχωρήσει στη διάλυση των υπογεγραμμένων συμβάσεων.

Ο κ. Εμφιετζόγλου απέστειλε ήδη επιστολή στον Υπουργό Κώσδτα Αχ. Καραμανλή η οποία κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι επίτροπο ανταγωνισμού.

Η "Μηχανική" συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία έχει μειοδοτήσει για το τμήμα "6" (Κάτω Αχαϊα - Σαγέικα) και το τμήμα"8" (Μιντιλόγλι - Ανισόπεδος κόμβος ΒΙΠΕ Πάτρας).

Στην επιστολή που δημοσιοποίησε ο κ. Εμφιετζόγλου αναφέρει οτι το Υπουργείο δεν έχει καταβάλει τις προκαταβολές των υπογεγραμμένων συμβάσεων "παραβαίνοντας αυθαιρέτως τις συμβατικές του υποχρεώσεις και παράλληλα καθυστερεί αναιτίως την πληρωμή των από τετραμήνου εκτελεσθέντων εργασιών, επιβαρύνοντας ασκόπως το Δημόσιο με τόκους υπερημερίας"

Ο επιχειρηματίας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ανακαλέσει την εντολή μη πληρωμής των συμβατικά προβλεπόμενων προκαταβολών, καταβάλλοντάς τες άμεσα καθώς και να πληρώσει τις εγκεκριμένες πιστοποιήσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Επανελαβάνει ακόμη, την πρόταση της "Μηχανικής" να εκτελέσει τις υπόλοιπες εργολαβίες που είχαν κατακυρωθεί στον όμιλο Καλογρίτσα με τις αρχικές εκπτώσεις μειοδοσίας και την υποχρέωση να τις ολοκληρώσει 12 μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών γαι την Πατρών Πύργου είναι να διαλυθούν οι υπογεγραμένες συμβάσεις και να παραχωρηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου στην Ολυμπία Οδό.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την απαγόρευση του καπνίσματος ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας μάγος που μπροστά του θα έχει μια μπάλα και πίσω μια κλεψύδρα, αναδεικνύοντας πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος στη ζωή μας, θα είναι ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος, όπως αποκάλυψε . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το επόμενο, μεγάλο και καθοριστικό βήμα, για την ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας, ετοιμάζεται να κάνει ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ανακινώντας το σημαντικό έργο του Φράγματος Πείρου - Πα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η είδηση για χακάρισμα ελληνικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, το οποίο οδήγησε τις τράπεζες σε επανέκδοση 15.000 χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, δημιούργησε σειρά ερωτημάτων για την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ Σύλληψη ημεδαπού για έκτιση υπολοίπου ποινής    Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ Σύλληψη ημεδαπού για έκτιση υπολοίπου ποινής    Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 43χρονος ημεδαπός,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ, το τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κορίνθου - Πάτρας, από την έξοδο του Σταθμού Κιάτου μέχρι το Αίγιο (Ροδοδάφνη).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η «έκρηξη» στην οικοδομική δραστηριότητα, που πολλοί είχαν προαναγγείλει, δεν ήρθε, τουλάχιστον στο δεκάμηνο του 2019, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Η συνολική οικοδομικ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search