ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πατρών-Πύργου: Στη δικαιοσύνη ο Εμφιετζόγλου σε περίπτωση που ακυρωθούν οι συμβάσεις

Στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει ο επικεφαλής της "Μηχανικής" Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που μαζί με την GD Insfrastrutture έχουν ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής της Πατρών Πύργου, στην περίπτωση που του Υπουργείο Υποδομών προχωρήσει στη διάλυση των υπογεγραμμένων συμβάσεων.

Ο κ. Εμφιετζόγλου απέστειλε ήδη επιστολή στον Υπουργό Κώσδτα Αχ. Καραμανλή η οποία κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι επίτροπο ανταγωνισμού.

Η "Μηχανική" συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία έχει μειοδοτήσει για το τμήμα "6" (Κάτω Αχαϊα - Σαγέικα) και το τμήμα"8" (Μιντιλόγλι - Ανισόπεδος κόμβος ΒΙΠΕ Πάτρας).

Στην επιστολή που δημοσιοποίησε ο κ. Εμφιετζόγλου αναφέρει οτι το Υπουργείο δεν έχει καταβάλει τις προκαταβολές των υπογεγραμμένων συμβάσεων "παραβαίνοντας αυθαιρέτως τις συμβατικές του υποχρεώσεις και παράλληλα καθυστερεί αναιτίως την πληρωμή των από τετραμήνου εκτελεσθέντων εργασιών, επιβαρύνοντας ασκόπως το Δημόσιο με τόκους υπερημερίας"

Ο επιχειρηματίας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ανακαλέσει την εντολή μη πληρωμής των συμβατικά προβλεπόμενων προκαταβολών, καταβάλλοντάς τες άμεσα καθώς και να πληρώσει τις εγκεκριμένες πιστοποιήσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Επανελαβάνει ακόμη, την πρόταση της "Μηχανικής" να εκτελέσει τις υπόλοιπες εργολαβίες που είχαν κατακυρωθεί στον όμιλο Καλογρίτσα με τις αρχικές εκπτώσεις μειοδοσίας και την υποχρέωση να τις ολοκληρώσει 12 μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών γαι την Πατρών Πύργου είναι να διαλυθούν οι υπογεγραμένες συμβάσεις και να παραχωρηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου στην Ολυμπία Οδό.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Προειδοποίηση σε όλες τις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό να μην βιάζονται με την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού απηύθυνε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το φετινό Πάσχα θα βρει την Ελλάδα -όπως και πλήθος ακόμη χωρών- σε κατάσταση καραντίνας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Χθες, ανακοινώθηκε μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε χθες και κηδεύτηκε σήμερα, ο ηλικίας 86 ετών ιερέας, Πατήρ Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος.Ο θανών γεννήθηκε το 1934 στο χωριό Μοίρα Πατρών.Με τη σύζυγό του, Πρεσβυτέρα Ελένη (Έ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατεγράφη σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ανακοίνωση 854 νέων θανάτων λόγω κορωνοϊού και τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 6.227.Αναλυτικά, το NHS Αγγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε χθες και κηδεύτηκε σήμερα, ο ηλικίας 86 ετών ιερέας, Πατήρ Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος.Ο θανών γεννήθηκε το 1934 στο χωριό Μοίρα Πατρών.Με τη σύζυγό του, Πρεσβυτέρα Ελένη (Έλλη) Σαβουλίδου, που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του για την απώλεια της Μαρίας Μασσαρά - Δαφαλιά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής: «Ένας άνθρωπος που μετουσίωσε σε έργο ζωής τη συμμετοχή στα κοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι κα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search