ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πατρών-Πύργου: Στη δικαιοσύνη ο Εμφιετζόγλου σε περίπτωση που ακυρωθούν οι συμβάσεις

Στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει ο επικεφαλής της "Μηχανικής" Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που μαζί με την GD Insfrastrutture έχουν ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής της Πατρών Πύργου, στην περίπτωση που του Υπουργείο Υποδομών προχωρήσει στη διάλυση των υπογεγραμμένων συμβάσεων.

Ο κ. Εμφιετζόγλου απέστειλε ήδη επιστολή στον Υπουργό Κώσδτα Αχ. Καραμανλή η οποία κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι επίτροπο ανταγωνισμού.

Η "Μηχανική" συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία έχει μειοδοτήσει για το τμήμα "6" (Κάτω Αχαϊα - Σαγέικα) και το τμήμα"8" (Μιντιλόγλι - Ανισόπεδος κόμβος ΒΙΠΕ Πάτρας).

Στην επιστολή που δημοσιοποίησε ο κ. Εμφιετζόγλου αναφέρει οτι το Υπουργείο δεν έχει καταβάλει τις προκαταβολές των υπογεγραμμένων συμβάσεων "παραβαίνοντας αυθαιρέτως τις συμβατικές του υποχρεώσεις και παράλληλα καθυστερεί αναιτίως την πληρωμή των από τετραμήνου εκτελεσθέντων εργασιών, επιβαρύνοντας ασκόπως το Δημόσιο με τόκους υπερημερίας"

Ο επιχειρηματίας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ανακαλέσει την εντολή μη πληρωμής των συμβατικά προβλεπόμενων προκαταβολών, καταβάλλοντάς τες άμεσα καθώς και να πληρώσει τις εγκεκριμένες πιστοποιήσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Επανελαβάνει ακόμη, την πρόταση της "Μηχανικής" να εκτελέσει τις υπόλοιπες εργολαβίες που είχαν κατακυρωθεί στον όμιλο Καλογρίτσα με τις αρχικές εκπτώσεις μειοδοσίας και την υποχρέωση να τις ολοκληρώσει 12 μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών γαι την Πατρών Πύργου είναι να διαλυθούν οι υπογεγραμένες συμβάσεις και να παραχωρηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου στην Ολυμπία Οδό.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την απαγόρευση του καπνίσματος ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ουσιαστική συνάντηση που εξελίχθηκε σε… συνέντευξη, είχε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, με 24 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάνω από 700 οικογένειες της Πάτρας αναμένεται να κάνουν και φέτος γιορτές και να στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα τρόφιμα που πρόκειται να μοιράσουν οι κοινωνικές υπηρε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ "Τι καρναβάλι θέλουμε;" έχοντας μεγάλη συμμετοχή από τον χώρο της εστίασης, τους καρναβαλιστές, αλλά και από εκπροσώπους φορέων.  . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομήντα ασυνόδευτους ανηλίκους από τα ελληνικά νησιά προτίθεται να υποδεχθεί το Βερολίνο, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ο δήμαρχος της πόλης Μίχαελ Μιούλερ και η γερουσι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ "Τι καρναβάλι θέλουμε;" έχοντας μεγάλη συμμετοχή από τον χώρο της εστίασης, τους καρναβαλιστές, αλλά και από εκπροσώπους φορέων.  Ωστόσο, μέσα από όλα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Κανακάρη με την παράνομη στάθμευση και ειδικότερα με τα διπλοπαρκαρισμένα. Το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες έχει οξυνθεί, με τους κατοίκους της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για να απολογηθούν μέχρι την Τρίτη πήραν οι 5 κατηγορούμενοι για 5 αδικήματα στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα. Οι δύο νεαρές που ήταν ανήλικες και είχαν συλληφθεί
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search