ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Απολογούνται σήμερα οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια

Απολογούνται σήμερα οι 5 συλληφθέντες για πέντε αδικήματα στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, 6 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα λόγω των εκδηλώσεων για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νεότερο : Aνακοίνωση από τους 5 συλληφθέντες στα επεισόδια της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου στην Πάτρα:

"Συμμετείχαμε, μαζί με εκατοντάδες άλλο κόσμο, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Κατά την διάρκεια της σύλληψης αλλά και των προσαγωγών, οι περισσότεροι-ες, δέχτηκαν έντονη βία από τα ΜΑΤ, τόσο σωματική όσο και λεκτική (με χρήση ακραίου σεξιστικού λόγου). Κατά την κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, δεν μας επετράπη επικοινωνία με δικηγόρο και παροχή ιατρικής βοήθειας για ώρα σε σύντροφο που είχε χτυπηθεί σοβαρά στο κεφάλι, όσο και σε τραυματισμένη συντρόφισσα που ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο. Βρισκόμαστε στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Πατρών από την Παρασκευή. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους αγωνιστές-τριες και καταπιεσμένους-ες εκεί έξω. Δε μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν.Η αλληλεγγύη θα νικήσει τον φόβο"

Στο μεταξύ τα βάζουν με τους δημοσιογράφους για μία ακόμη φορά οι αναρχικοί της Πάτρας και συγκεκριμένα οι μετέχοντες στον χώρο Ανατόπια. Όπως λένε σε εφημερίδα τοίχου που ανάρτησαν, οι ντόπιοι δημοσιογράφοι δεν είδαν ότι αστυνομικοί έκαναν χρήση ωμής βίας στα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής και ότι έριξαν δακρυγόνα σε ευθείες βολές. Οπως ισχυρίζονται κάποιοι σύντροφοί τους δέχθηκαν μπαράζ χτυπημάτων από την αστυνομία, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Επίσης αναφέρουν ότι μία κοπέλα από τις συλληφθείσες ζήτησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και της το αρνήθηκαν, ενώ κάποιοι στην διάρκεια των προσαγωγών δέχθηκαν και σεξιστική βία. Στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί δεν αναφέρουν πουθενά για την εκτεταμένη χρήση μολότοφ από την πλευρά διαδηλωτών μπροστά από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου."

Νεότερα: Αποχώρησαν από τα Δικαστήρια οι αντιεξουσιαστές – Σε διαρκή επιφυλακή η Αστυνομία. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν σε πορεία από τα Δικαστήρια στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας στην οδό Κορίνθου, όπου και διαλύθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Το απόγευμα στις 6 προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση έξω από το πρώην Παράρτημα.

Πρώτη Ενημέρωση: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με διμοιρίες της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ παραταγμένες στην πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου και έχοντας απέναντι τους νεαρούς που φώναζαν συνθήματα . Λίγο μετά τις 15:30 μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ  για τα επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις επτά, ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί·.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά (50) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί (10). Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί (19) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί (7). Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν (8) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2)» .

Ομάδα αντιεξουσιαστών αργά το βράδυ του Σαββάτου καθώς και της Κυριακής συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, επί της οδού Ερμού, διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, όπου παρέμειναν για μερική ώρα και μετά αποχώρησαν.

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search