ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις για το τρένο - Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την συνάντηση

Η συνέλευση εκτροχιάστηκε πλήρως μετά από μια δίωρη διαδικασία κατά την οποία διαφαινόταν πως όλοι συμφωνούσαν σε ενωμένη διεκδίκηση και την ανάπτυξη ενιαίου μετώπου με συμμετοχή όλης της πόλης, απέναντι στις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή για αδυναμία πλήρους υπογειοποιημένης διέλευσης.

Τα πάντα όμως άλλαξαν προς το τέλος της συνέλευσης και όταν η εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Διονυσίου Γεωργία Γαλυφοπούλου πήρε το λόγο για να γνωστοποιήσει δράσεις και κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί. Μια αναφορά της όμως στα «πυρηνικά του Αράξου» αλλά και στην «πολιτική συνέχεια των κυβερνήσεων για τα μειωμένα εισοδήματα του λαού» ήταν αρκετή ώστε η συνάντηση να τιναχτεί στον αέρα.

Η τοποθέτηση αυτή σε συνδυασμό με τη μη παρέμβαση - έστω και «πυροσβεστικά» - τόσο του προεδρείου και του συντονιστικού, όσο και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε απευθύνει έκκληση για ενωμένο αγώνα και είχε μάλιστα καταγγείλει τα «ζιζάνια» που υπονομεύουν τους αγώνες, πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις.

Αρχικά από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, αλλά και από λοιπούς επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι κατήγγειλαν προσπάθεια κομματικοποίησης - οικειοποίησης της ανάγκης της πόλης να διεκδικήσει.

Ανάλογες φωνές, ωστόσο, υπήρξαν και εναντίον των στελεχών της ΣΥΡΙΖΑ, που παρέστησαν στη συνέλευση.

Απογοητευμένοι γενικώς και οριστικώς αποχώρησαν οι κάτοικοι που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αρχίσει να πιστεύουν στην πιθανότητα ενωμένης προσπάθειας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου, ανάρτηση πανό σε διάφορα σημεία της πόλης όπου θα τίθεται το δίλημμα της διχοτόμησης της πόλης (με εικόνες) καθώς και σειρά άλλων δράσεων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία (17) νέες δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υλοποίηση τη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων και στους 3 νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κοροναϊό είχε διαγνωστεί ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας στον Αγιο Στέφανο, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.   Ο ίδιος, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτοπυροβολή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή το υψηλότερο του υγειονομικού χάρτη μπήκε η Καστοριά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία (17) νέες δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υλοποίηση της δράσης «Εξοπλισμός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τις 4 Νοεμβρίου 2020, με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS μπορείτε να ταξιδεύετε σε όλη την χώρα και να απολαμβάνετε γρήγορες και άνετες διαδρομές, μέσω της ανανεωμένης υπηρεσίας διαλειτουργικότητας Gr
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος στο επάγγε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search