ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεταναστευτικό: Άγρια επεισόδια με κατοίκους στα νησιά- Έφτασαν μηχανήματα και ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια έγιναν τα ξημερώματα σε Χίο και Μυτιλήνη με αφορμή το μεταναστευτικό. Στην Χίο, πολίτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή των νέων δομών. Στην περιοχή έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανέβηκε επικίνδυνα η ένταση με επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών.

Οπως αναφέρει το politischiou, τα ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το πλήθος, προκαλώντας αναστάτωση, με τα επεισόδια να λαμβάνουν τέλος, λίγη ώρα μετά.

Στο νοσοκομείο ιερέας και ο Δήμαρχος Χίου

Η κατάσταση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εκτονώθηκε, αλλά οι κάτοικοι παραμένουν εξαγριωμένοι. Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι την ώρα που πλησίαζε το πλοίο που μετέφερε της δύο διμοιρίες, με τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη να δηλώνει χαρακτηριστικά για το σκηνικό στα Μεστά: «Είναι λες και δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις».

Ο Δήμαρχος μάλιστα χρειάστηκε να πάει προληπτικά στο νοσοκομείο εξαιτίας της χρήσης χημικών, καθώς βρίσκονταν κοντά στα επεισόδια, όπως και ο ιερέας Γιώργης Κωνσταντίνου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα politischios.

 

Λέσβος: 1.500 αστυνομικοί στην Καράβα, στους δρόμους οι κάτοικοι

Ενταση όμως υπήρξε και στην Λέσβο τη νύχτα καθώς οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές βγήκαν στους δρόμους και τα λιμάνια. Πάνω από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή όπου τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν άλλοι 300, με τους δρόμους στην περιοχή Καράβα, με τον κόσμο να αντιδρά και κάποιους να πετούν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, κρότου λάμψης και χημικών, με πάνω από 1.700 άτομα να υπολογίζεται πως βρέθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το lesvospost, ένα αυτοκίνητο κυκλοφορούσε νωρίτερα στους δρόμους με ντουντούκα και καλούσε τους κατοίκους να βγουν έξω και να συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αρκετές εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους και ακολούθησαν τα επεισόδια, τα οποία κράτησαν πάνω από 2 ώρες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lesvospost.

Πάνω από 2 ώρες κράτησε η ένταση μεταξύ των κατοίκων της Λέσβου και των ΜΑΤ / Φωτογραφία: lesvospost

Οι αστυνομικές δυνάμεις νωρίτερα το βράδυ είχαν κλείσει τις εισόδους στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να φτάσουν τα ΜΑΤ και να αποβιβαστούν, ενώ εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα, απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου είχαν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση με τους οργισμένους πολίτες στη Λέσβο / Φωτογραφία: lesvospost

Σκοπός των πολιτών ήταν να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες για τις νέες δομές μεταναστών στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search