ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πατρών-Πύργου: Μαζική κινητοποίηση - "Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο" (ΦΩΤΟ)

Έκλεισαν την ΝΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του Βουπρασίου Αχαΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ο δρόμος παραμένει καρμανιόλα και διεκδικώντας τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Τσακώνα χωρίς διόδια.



Έκλεισαν την ΝΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του Βουπρασίου Αχαΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ο δρόμος παραμένει καρμανιόλα και διεκδικώντας τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Τσακώνα χωρίς διόδια.

Πανηλειακή απεργία και συγκέντρωση στο Βουπράσιο στα όρια των νομών Αχαΐας - Ηλείας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο δήμος Πατρέων, καθηγητές από την Αχαϊα και τα Ιόνια νησιά , η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και άλλοι  εκπρόσωποι φορέων από την Αχαϊα και την Ηλεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ παρούσα είναι και η μάνα του Γιάννη Βαλογιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε στην Πατρών Πύργου το βράδυ της Κυριακής μαζί με τον 25χρονο Νίκο  Γιαννόπουλο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια στην Πατρών - Πύργου έχουν σκοτωθεί πάνω από 130 άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε  ο «Ημεροδρόμος», στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019, μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτή την καρμανιόλα,  έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι!

Τα 46 θανατηφόρα ήταν στον νομό Αχαΐας και τα 60 στον νομό Ηλείας. 58 οι νεκροί στην Αχαΐα και 72 στην Ηλεία.

Επίσης έχουν σημειωθεί συνολικά 41 σοβαρά τροχαία με 75 σοβαρά τραυματίες.

 

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η  προγραμματισμένη κινητοποίηση για το δρόμο Πάτρα – Πύργος που έχει εξαγγείλει το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών και οι φωνές συμπόρευσης -και λαϊκής απαίτησης- για να συνεχιστούν οι εργασίες, αναμένεται να ακουστούν αύριο στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας

Η συγκέντρωση – κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών στην περιοχή του Βουπράσιου  στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αποτελέσει ένα βροντερό αίτημα ότι λαός και φορείς απαιτούν να σταματήσει ο βαρύς φόρος αίματος στον δρόμο – καρμανιόλα πάνω στον οποίο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έχασαν τη ζωή τους δυο ακόμα νέοι άνθρωποι…

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αύριο είναι  προγραμματισμένη κινητοποίηση για το δρόμο Πάτρα – Πύργος που έχει εξαγγείλει το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών και οι φωνές συμπόρευσης -και λαϊκής απαίτησης- για να συνεχιστούν οι εργασίες που αναμένεται να ακουστούν αύριο στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας πληθαίνουν.

 Η συγκέντρωση – κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών στην περιοχή του Βουπράσιου  στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αποτελέσει ένα βροντερό αίτημα ότι λαός και φορείς απαιτούν να σταματήσει ο βαρύς φόρος αίματος στον δρόμο – καρμανιόλα πάνω στον οποίο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έχασαν τη ζωή τους δυο ακόμα νέοι άνθρωποι…

 

Έως και αργά χθες το βράδυ ο κατάλογος με τις δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία μεγάλωνε συνεχώς. Δήμαρχοι, Φορείς, Σύλλογοι και πολλοί πολίτες εκδήλωναν ισχυρό ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο να δίνει το στίγμα με δήλωση του…

 

Αντωνακόπουλος: «Να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο!»…

 

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Αντωνακόπουλος τόνισε ότι «Δυστυχώς, οι φόβοι μας καθημερινά επιβεβαιώνονται. Το βράδυ της Κυριακής είχαμε, τους νεκρούς του μήνα, σε αυτό το δρόμο του θανάτου, Πάτρα – Πύργος. Πριν είκοσι ημέρες θρηνήσαμε δυο εκπαιδευτικούς, προχθές χάθηκαν δυο νέα παιδιά από την περιοχή της Βουπρασίας. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Ένας δρόμος που είναι ο πιο φονικός στην Ελλάδα και την Ευρώπη, να έχει επιλεγεί ως πεδίο αντιπαράθεσης επιχειρηματικών συμφερόντων και μικροπολιτικών επιδιώξεων. Και δυστυχώς να υπάρχουν και πρόθυμοι από την περιοχή μας, να παίζουν αυτό το παιχνίδι και να είναι και αυτοδιοικητικοί. Εμείς ξεπεράσαμε αυτές τις μικρές ομάδες, τις μειοψηφίες που έχουν οπισθοβαρή αντίληψη για τα πράγματα και διαμορφώσαμε το Μέτωπο Αιρετών της Ηλείας, αρκετοί δήμαρχοι, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, τα Εργατικά Κέντρα Πύργου και Αμαλιάδας, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΣΕΕ, Επιστημονικοί Φορείς, Σύλλογοι, ολόκληρη η Περιφέρεια, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Μεσσηνία, η Πάτρα και πολλοί άλλοι. Όλοι θα είναι εκεί την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στο μεγάλο συλλαλητήριο, στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας, μόλις 200 μέτρα από το σημείο όπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής χάθηκαν τα δυο παλικάρια.

 

 

Καλούμε όλους ν` αφήσουν στην άκρη τους μικρουπολογισμούς, τη διγλωσσία, τη συναλλαγή για πολύ μικρά πράγματα μπροστά στο τεράστιο αγαθό που είναι η ζωή. Γιατί μέσα σε δέκα χρόνια έχουμε χάσει 150 συνανθρώπους μας σε αυτό το δρόμο. Όλοι να έρθουν εκεί και με την φωνή μας να διατρανώσουμε ότι δεν πάει άλλο! Εδώ και τώρα χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση για το έργο. Να σταματήσουν τα παιχνίδια μεταξύ πολιτικού συστήματος και κατασκευαστών! Καταγγέλλουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι συναλλάσσονται αυτή τη ώρα στο παρασκήνιο με μεγάλα τραστ κατασκευής δημοσίων έργων και αφήνουν τον κόσμο να σκοτώνεται αβοήθητος σε αυτό το δρόμο του θανάτου».

 

Κάλεσμα και από Παπαδημητρίου…

 

Με ανάρτηση του στο fb ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου απευθύνει, επίσης, κάλεσμα τονίζοντας πως «Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο νομός Ηλείας απεργεί μαζικά για τον δρόμο Πύργος – Πάτρα με μοναδικό κύριο και καίριο αίτημα την συνέχιση των εργασιών με σκοπό την αποπεράτωση του έργου. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους κατοίκους του Νομού μας ότι το δίκαιο αίτημά μας θα ευοδωθεί με αγώνες και κινητοποιήσεις. Στις μέρες μας τίποτα δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται με προσπάθεια, συλλογικότητα, μεθοδικότητα και τόλμη. Είναι χρέος όλων μας και υποχρέωση στους εαυτούς μας στα παιδιά μας αλλά και σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν μείνει ανάπηροι από τροχαία ατυχήματα να δώσουμε δυναμικό παρόν και να διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση του έργου. Καλώ όλους τους πολίτες του Νομού Ηλείας τους βουλευτές και τους αιρετούς αυτοδιοικητικούς συμβούλους του πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης να είναι παρόντες στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στα όρια των Νομών Ηλείας – Αχαΐας. Οι φυγομαχίες , οι άστοχες κριτικές, οι έντεχνες απουσίες και δικαιολογίες δεν έχουν καμία θέση σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα που αφορά όλους μας. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου να μην λείψει κανείς. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε».

 

 

Σημειώνεται ότι στην απεργία συμμετέχουν:

 

ΟΙ ΔΗΜΟΙ: ΠΥΡΓΟΥ, ΠΗΝΕΙΟΥ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΩΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Π.Ε.ΗΛΕΙΑΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο.

ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ»

(ΤΗΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΔΕΔΥ (ΗΛΕΙΑ/ΑΧΑΙΑ) και Η ΠΟΕ ΟΤΑ )

 

 

 

Δωρεάν μετάβασή με λεωφορεία…

 

Υπενθυμίζεται ότι για τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση – κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου -Πατρών θα υπάρξει δωρεάν μετάβαση με λεωφορεία (χορηγία του ΚΤΕΛ Ηλείας). Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 πμ στην οδό Υψηλάντου (Σταθμός ΟΣΕ) με δωρεάν μετάβασή στο χώρο της συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search