ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσες φορές να πλένουμε τα χέρια μας για να μειωθεί κατά 36% ο κίνδυνος

Πλένοντας τα χέρια μας περισσότερο από έξι φορές την ημέρα μειώνεται ο κίνδυνος λοίμωξης από τη νόσο Covid-19 κατά το ένα τρίτο υποστηρίζει νέα έρευνα από το University College London.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τους ιατρικούς φακέλους 1633 Βρετανών που είχαν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια τριών χειμερινών περιόδων, προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα μέτρα υγιεινής των χεριών που τηρούσαν και οι ερευνητές ταυτοποίησαν μέσω ρινικών επιχρισμάτων, τυχόν αναπνευστικές λοιμώξεις λόγω κορωνοιών – σημειώνεται ότι οι  κορωνοϊοί ενοχοποιούνται για σημαντικό ποσοστό των κοινών κρυολογημάτων και μεταδίδονται με παρόμοιο τρόπο, όπως όλοι οι ιοί που προσβάλουν το αναπνευστικό, πρωταρχικά με τα σταγονίδια και τα μολυσμένα χέρια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συχνό πλύσιμο των χεριών – έξι έως δέκα φορές ημερησίως – μειώνει τον κίνδυνο νόσου κατά 36% συγκριτικά με το πλύσιμο των χεριών με μικρότερη συχνότητα. Περισσότερες φορές πλυσίματος χεριών ωστόσο δεν έδειξαν να διαφοροποιούν τις πιθανότητες κινδύνου ενός ατόμου να κρυολογήσει.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πλύσιμο των χεριών μπορεί να καταπολεμήσει τους κορωνοιούς, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Sars-Cov-2.  «Δεδομένου ότι ο Covid-19 παρουσιάζει παρόμοιους τρόπους μετάδοσης με τους εποχικούς κορωνοιούς, τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ξεκάθαρα την προστατευτική δράση του πλυσίματος των χεριών στη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε η ερευνήτρια Sarah Beale.

Εννοείται φυσικά ότι το πλύσιμο των χεριών από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλένουμε και τρίβουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20″ μόλις μπαίνουμε σπίτι, πριν φάμε, μετά τα ψώνια, αφού κατεβούμε από το λεωφορείο κτλ.

Οι ειδικοί τονίζουν για μια ακόμη φορά ότι το καλό πλύσιμο των χεριών πρέπει να τηρείται από όλους είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι.

Καλό είναι τέλος μετά το πλύσιμο των χεριών να τα σκουπίζουμε με χάρτινη χειροπετσέτα μιας χρήσης.

Πηγή: ygeiamou.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η λογική «the winner takes it all» (ο νικητής τα παίρνει όλα) από την πρώτη… Κυριακή, αρκεί να κερδίζει καθαρή εντολή σε έναν νέο πήχη νίκης που θα κινείται πάνω από το 40 έως το . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τη δέσμευσή του Τζο Μπάιντεν να διασφαλίσει τη μη καταχρηστική και κακόβουλη χρήση αμερικανικής τεχνολογίας από κινεζικές εταιρίες υπογράμμισε εκπρόσωπός του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Οπ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εγκύκλιο για τα σχολεία με την οποία ρυθμίζονται τα κρίσιμα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης μαθητών γυμνασίου και λυκείου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, της Ενωσης Ξενοδόχων, των υπευθύνων του Χιονοδρομικού Αλ. Αγριου και Ευθ. Βαζαίου και του δημάρχου Θαν. Παπαδόπουλου έγινε, π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, της Ενωσης Ξενοδόχων, των υπευθύνων του Χιονοδρομικού Αλ. Αγριου και Ευθ. Βαζαίου και του δημάρχου Θαν. Παπαδόπουλου έγινε, προκειμένου να παρουσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με δεδομένα τα καλά και τα κακά νέα, όπως η αποδεδειγμένη ανάσχεση της βαριάς νόσησης με την κολχικίνη στη θεραπευτική φαρέτρα και στον αντίποδα οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, η αύξηση της κίνησης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το όραμα για το έργο της επέκτασης του Οδοντωτού Καλαβρύτων προς την Αγία Λαύρα και προς το Χιονοδρομικό, παίρνει σάρκα και οστά όπως όλα δείχνουν, έχοντας λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες το πράσινο φως
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search