ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Το σώμα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο φλεβών και αρτηριών στις οποίες γίνεται συνεχής ροή αίματος.

Πάνω από πέντε λίτρα αίματος πρέπει να μεταφέρονται και να διανέμονται σε ολόκληρο το σώμα σας μέσω του συγκεκριμένου δικτύου.

Το αίμα μεταφέρει επίσης θρεπτικές ουσίες, ορμόνες και άλλα συστατικά που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του σώματος.

Η κακή κυκλοφορία του αίματος δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τους ηλικιωμένους. Αν μάλιστα αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, τους νεφρούς και τα άκρα.

Δείτε τρία βασικά συμπτώματα κακής κυκλοφορίας του αίματος, τα οποία είναι εμφανή στο σώμα:

Έλκη κάτω άκρων: Τα έλκη είναι ορισμένα σημεία του δέρματος όπου προκαλείται φλεγμονή και δημιουργείται ένα εξάνθημα, το οποίο δεν φεύγει εύκολα. Κάποιος με κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να παρατηρήσει τέτοια σημάδια να αρχίζουν να αναπτύσσονται στα πόδια του. Ψάξτε για ξηρές, κόκκινες κηλίδες διαφόρων μεγεθών στο δέρμα.

Φλεβίτιδα: Αν οι βαλβίδες που εργάζονται για να αντλείται το αίμα δεν λειτουργούν σωστά, το αίμα συσσωρεύεται στα κάτω άκρα και αυξάνει την πίεση στα μικρά αιμοφόρα αγγεία. Αυτό προκαλεί διόγκωση των φλεβών ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο μετά από μακρά περίοδο καθισιού ή ορθοστασίας ή τυχαία φαγούρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι κιρσοί από τη φλεβίτιδα εμφανίζονται πιο συχνά χαμηλά στα πόδια και τους αστραγάλους.

Τριχόπτωση και αδύναμα νύχια: Ένα από τα πιο εμφανή σημάδια ότι το σώμα δεν παίρνει τη σωστή ποσότητα των θρεπτικών ουσιών, είναι οι επιπτώσεις στα μαλλιά και τα νύχια. Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά, να λεπταίνει η τρίχα και να δημιουργηθούν σημεία στο τριχωτό της κεφαλής με αυξημένη αραίωση των μαλλιών. Το δέρμα σας μπορεί να γίνει πολύ πιο ξηρό και να έχετε φαγούρα και τα νύχια τείνουν να γίνονται εύθραυστα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search