ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Κορωνοϊός: Οκτώ φορές πιο μεταδοτική η μετάλλαξη

Ενα καλό νέο αλλά και ένα κακό συγκρούονται στο μέτωπο του κορονοϊού. Το καλό αφορά στην ένταξη πλέον του πάμφθηνου καρδιολογικού φαρμάκου της κολχικίνης στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το κακό νέο εστιάζεται στις μεταλλάξεις του ιού που σπείρουν τη νόσο με οκταπλάσια ταχύτητα στην κοινότητα

«Εχουμε μία αισιόδοξη νότα από την καναδική μελέτη στην οποία συμμετείχαν και Ελληνες γιατροί, κάτι που μας κάνει περήφανους. Ενα φτηνό καρδιολογικό φάρμακο εξασφαλίζει μείωση της θνητότητας κατά 40%, μείωση της νοσηλείας κατά 25% και μείωση των αναγκών διασωλήνωσης κατά 50%. Εχουμε πλέον μία αισιόδοξη τροπή και μία βελτίωση των θεραπευτικών μέσων που έχει στη διάθεσή τους η επιστημονική κοινότητα» μας είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου.

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

Την ίδια στιγμή, όμως, σπέρνουν ανησυχία οι μεταλλάξεις του ιού.

«Στην Ελλάδα ανιχνεύτηκαν 32 μεταλλάξεις αλλά δεν γνωρίζουμε την ακριβή διασπορά τους. Πιστεύω ότι ο ιός κινείται πιο γρήγορα σε σύγκριση με τον ρυθμό των εμβολιασμών σε επίπεδο Ευρώπης. Αυτό σε συνδυασμό με την κοσμοσυρροή που καταγράφεται στην αγορά πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε το τρίτο κύμα το οποίο δεν γνωρίζουμε πόσο σφοδρό θα είναι. Στην Πάτρα τα κρούσματα είναι σταθερά διψήφια, αλλά οι πολίτες με τις επιλογές τους δείχνουν αρκετά χαλαροί» επισημαίνει η κ. Μαστοράκου.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΪΜΠΡΙΤΖ

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής (EBI) του Κέιμπριτζ, Ρολφ Απβαϊλερ, προειδοποιεί για την ταχεία εξάπλωση του (βρετανικού) παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού B117 στη Γερμανία σε περίπτωση ταχείας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

«Τα δεδομένα του ΕΒΙ απέδειξαν ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού B117 εξαπλώνεται περίπου οκτώ φορές πιο γρήγορα από τα άλλα μεταλλαγμένα στελέχη», δήλωσε ο Απβαϊλερ. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την άποψη του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου, Κρίστιαν Ντρόστεν, ότι η χαλάρωση των ισχυόντων μέτρων λόγω της υψηλής μολυσματικότητας του νέου στελέχους του κορονοϊού B117 θα μπορούσε να προκαλέσει 100.000 κρούσματα την ημέρα στη χειρότερη περίπτωση.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search