ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Φυσική δραστηριότητα: Επίπεδα και οφέλη για την υγεία σας

Κάθε επίπεδο φυσικής δραστηριότητας παρέχει διαφορετικά οφέλη. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από την αύξηση της δραστηριότητας τους κάθε ημέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που προσπαθείτε να χάσετε βάρος, να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα ή και να μειώσετε το λίπος.

Ποιο είναι το δικό σας επίπεδο;

Έχετε προσπαθήσει να βρείτε ποιο είναι ο δικό σας επίπεδο φυσικής δραστηριότητας; Ανεξάρτητα από το που βρίσκεστε στην.. fitness κλίμακα μπορείτε πάντα να βελτιωθείτε και να κερδίσετε περισσότερα. Τα οφέλη της σωματικής άσκησης υπερβαίνουν πολύ τη βελτίωση της εμφάνισής σας.

Τα υψηλότερα επίπεδα άσκησης μπορούν να σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη, ευνοώντας την συνολική εικόνα της υγείας του οργανισμού. Διαφορετικά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας παρέχουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν:

Μειωμένο επίπεδο δραστηριότητας

Ο καθιστικός τρόπος ζωής σηματοδοτεί είτε ότι δεν γυμνάζεστε καθόλου είτε ότι δεν μετακινείστε αρκετά κατά την διάρκεια της ημέρας. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους και τελικά στην παχυσαρκία όταν συνδυάζεται με μια κακή διατροφή.

Η αδράνεια μπορεί να μειώσει την αίσθηση της γενικής ευεξίας και να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων προβλημάτων υγείας και ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Ήπιο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας

Η ήπια φυσική δραστηριότητα πρόκειται για έναν όρο που αναφέρεται σε δραστηριότητες που κάνετε τακτικά ως μέρος της καθημερινής σας ζωής, όπως η βόλτα του σκύλου, το παιχνίδι με τα παιδιά ή ακόμα και η κηπουρική.

Αυτοί οι τύποι δραστηριοτήτων μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε περίπου 150 θερμίδες την ημέρα για το μέσο άτομο. Αλλά ο αριθμός μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το μέγεθος του σώματός σας και τον συγκεκριμένο τύπο δραστηριότητας.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Περπάτημα προς και από την δουλειά, περίπου 15 λεπτά κάθε φορά.
Μία εύκολη παρτίδα πινγκ πονγκ για περίπου είκοσι λεπτά.
Το καθάρισμα για περίπου μισή ώρα.

Τα οφέλη για την υγεία ενός ήπιου επιπέδου σωματικής δραστηριότητας μπορεί να περιλαμβάνουν καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, μειωμένο σωματικό λίπος, βελτιωμένη αρτηριακή πίεση και βελτιωμένη μεταβολική υγεία.

Μέτριο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας

Το μέτριο επίπεδο περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κάποιο είδος άσκησης αντοχής καρδιακής αναπνοής για 20 έως 60 λεπτά, τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα. Η μέτρια σωματική σας δραστηριότητα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει προπόνηση δύναμης και ασκήσεις διατάσεων.

Κάποιος που ακολουθεί ένα πρόγραμμα μέτριας άσκησης μπορεί να κάνει κάποιο από τα ακόλουθα:

Τζόκινγκ για 30 λεπτά, τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Έντονο περπάτημα για 30 λεπτά, τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα.
Προπόνηση με βάρη, ένα σετ οκτώ ασκήσεων, δύο ημέρες την εβδομάδα.

Στο επίπεδο αυτό απολαμβάνει κανείς βελτιωμένη φυσική κατάσταση με τη μορφή αυξημένης καρδιαγγειακής υγείας, βελτιωμένης μυϊκής δύναμης και αντοχής και μεγαλύτερης ευελιξίας.

Έντονο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας

Αυτό το επίπεδο αναφέρεται στην άσκηση για 20 έως 60 λεπτά τις περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει αερόβια άσκηση, προπόνηση διαστήματος, προπόνηση δύναμης και ασκήσεις stretching.

Κάποιος που συμμετέχει σε ένα έντονο πρόγραμμα άσκησης μπορεί να εκτελεί κάποια από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Τρέξιμο για 45 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα.
Ασκήσεις με βάρη τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε αυτό το επίπεδο απολαμβάνει κανείς μεγαλύτερη αύξηση της φυσικής κατάστασης, κάπως μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου, μπορεί όμως να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία, με βασική προϋπόθεση την διεξαγωγή των self . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ήταν καλυμμένη στον γύψο της ακροδεξιάς χούντας, με την ανοχή της πλειοψηφίας των πολιτών, μιλούσε λίγο από βλαχοκαθαρεύουσα, έ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search