ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ημικρανία; Οι ειδικοί προτείνουν yoga και διαλογισμό

Οι τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα, όπως ο διαλογισμός και η yoga, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της ημικρανίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το JAMA Internal Medicine.

Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος ημικρανίας για τις γυναίκες

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα γυναικών, περίπου στην ηλικία των σαράντα ετών, οι οποίες εκδήλωναν από τέσσερα έως είκοσι ημικρανικά επεισόδια τον μήνα.

Αυτό είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, καθώς οι γυναίκες πάσχουν συχνότερα συγκριτικά με τους άνδρες ενώ σύμφωνα με διαφορετική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι μετά τα 42 χρόνια, ο κίνδυνος της ημικρανίας διπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την δρ. Rebecca Erwin Wells από το Forest Baptist Health, επικεφαλής συγγραφέας της πρώτης μελέτης, τα δύο τρίτα των ασθενών δεν βρίσκουν ανακούφιση μέσω φαρμάκων, με τις τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα να σχετίζεται με πολλές βελτιώσεις σε παθήσεις με χρόνιο πόνο.

Ενθαρρυντικά ευρήματα

Στα πλαίσια της μελέτης, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για οκτώ εβδομάδες. Η πρώτη δοκίμασε τον διαλογισμό και την yoga ενώ η δεύτερη έλαβε ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τις ημικρανίες, το άγχος και άλλα κοινά αίτια.

Και οι δύο ομάδες είδαν μείωση στη συχνότητα της ημικρανίας, αλλά η ομάδα συνειδητοποίησης είχε πιο σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά:

Την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα μειωμένα προβλήματα στην καθημερινότητα.

Την υψηλότερη αυτό-αποτελεσματικότητα.

Τον μειωμένο πόνο.

Τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.

vita.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα και η Γερμανία είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ που ολοκλήρωσαν την Τρίτη 18/5 με επιτυχία την διαδικασία προσομοίωσης για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό σύμφωνα με Εκπρόσωπο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Eκτροπή τρακτέρ στην περιοχή των Συχαινών σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα. Η κατάληξη ήταν ο οδηγός να χάσει τη ζωή του.  Πρόκειται για 47χρονο που διατηρούσε κρεοπωλείο στην περιοχή . . .
LIFE STYLE

Η αυλαία ανοίγει απόψε για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021. Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου βρίσκονται στο Ρότερνταμ και μας ξεναγούν στο Ahoy Arena, λίγες . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα παρατηρήθηκε στα Χανιά και το Ηράκλειο την εβδομάδα 10 έως 16 Μαΐου 2021. Το γεγονός αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς πρόκειται για δύο περιο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE- IP AdaptInGR
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν, νωρίς το απόγευμα τρεις γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.   Οι 4  κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τον ορισμό της δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Δούκα, είχε σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στο γραφείο του στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Με την ευκαιρία της επίσκε
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search