Κύπρος: Εγκεφαλικά νεκρό 4χρονο αγοράκι – Παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας
Τι καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού
Τραγωδία σημειώθηκε στην Κύπρο, όπου ένα 4χρονο αγόρι φέρεται να είναι εγκεφαλικά νεκρό.
Μάλιστα, το αγοράκι παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας.
Σύμφωνα με το sigmalive, που επικαλείται τους γονείς, το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ωστόσο, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Μακάρειο νοσοκομείο.
Οι γονείς προχώρησαν σε δημόσια καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και σοβαρά λάθη στους χειρισμούς της υπόθεσης . Συγκεκριμένα, αποδίδουν ευθύνες τόσο στην παιδίατρο που παρακολουθούσε το παιδί όσο και στους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.
Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Κύπρου αναφέρει ότι έλαβε γνώση των αναφορών και έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, με στόχο να διαπιστωθούν τα πραγματικά γεγονότα.
«Ο Οργανισμός εκφράζει τη συμπάθειά του προς την οικογένεια του παιδιού και διαβεβαιώνει ότι κάθε σχετική αναφορά αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: patrisnews.com

