ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Προβλήματα υγείας από την κακή στάση του σώματος

Οι κίνδυνοι για την υγεία που προέρχονται από την κακή στάση κατά τη χρήση κινητών τηλεφώνων δεν ανησυχούν πολλούς Αμερικανούς, έδειξε νέα έρευνα. Ωστόσο, ενδεχομένως θα έπρεπε.

Η κακή στάση μπορεί να οδηγήσει σε θέματα υγείας, όπως χρόνιο πόνο στη μέση, τον αυχένα και τα γόνατα, προβλήματα στο κυκλοφορικό, καούρες και προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, ανέφεραν ερευνητές του Orlando Health system στη Φλόριντα.

 

Οι Αμερικανοί ενήλικες περνούν κατά μέσον όρο περισσότερες από 3,5 ώρες καθημερινά με τα κινητά τηλέφωνα, δηλαδή ενδεχομένως κοιτούν κάτω ή σε ‘’τεμπέλικη’’ στάση για μεγάλη περίοδο.

Σε έρευνα ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες να αναφέρουν το επίπεδο ανησυχίας τους για την ένταση στα μάτια, στον καρπιαίο σωλήνα και άλλες πιθανές συνέπειες στην υγεία από τη χρήση κινητών. Μόνο το 47% δήλωσε ότι ανησυχούσε για την κακή στάση και για το πώς επηρέαζε την υγεία τους.

Ο Nathaniel Melendez, δήλωσε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το κινητό αλλά κάθε φορά που βάζει κάποιος το σώμα του σε μη βέλτιστη θέση όπως όταν διαβάζει ένα βιβλίο, εργάζεται σε γραφείο ή χαλαρώνει στον καναπέ. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το βάρος που βάζουν στο σώμα τους όταν δεν ευθυγραμμίζεται σωστά ή πόσο μακριά πηγαίνουν οι διορθωτικές ασκήσεις και οι καθημερινές προσαρμογές προς τη βελτίωση θεμάτων στάσης και πόνου.

Ακόμα και η μικρή απόκλιση από την ευθυγράμμιση μπορεί να βάλει πολύ ένταση στο σώμα. Για κάθε 2,5 εκ. που κινείται το κεφάλι μπροστά από το σώμα προστίθενται στους ώμους 4,5 κιλά.

Τα περισσότερα προβλήματα που προκαλούνται από κακή στάση είναι αναστρέψιμα με μερικές απλές αλλαγές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινές βραδιές με ιταλικές κωμωδίες των τελευταίων χρόνων κι ένα ιταλικό online θερινό κινηματογραφικό φεστιβάλ, έχει ετοιμάσει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΥΑ μέσω της οποίας αλλάζει η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων έχει προκαλέσει την αντίδραση των ανάδοχων σχημάτων που “τρέχουν” τα προγράμματα κτηματογράφησης. Αναμένεται να πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Iδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον πρώην υφυπουργό και δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα. Ο γιος του Θανάσης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη Πετροπούλου.   Την ευχάριστη είδηση έκανε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδα που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο λουομένων εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ:  Διακριβώθηκε, μετά από, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, η δράση εγκληματικής
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search