ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Προβλήματα υγείας από την κακή στάση του σώματος

Οι κίνδυνοι για την υγεία που προέρχονται από την κακή στάση κατά τη χρήση κινητών τηλεφώνων δεν ανησυχούν πολλούς Αμερικανούς, έδειξε νέα έρευνα. Ωστόσο, ενδεχομένως θα έπρεπε.

Η κακή στάση μπορεί να οδηγήσει σε θέματα υγείας, όπως χρόνιο πόνο στη μέση, τον αυχένα και τα γόνατα, προβλήματα στο κυκλοφορικό, καούρες και προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, ανέφεραν ερευνητές του Orlando Health system στη Φλόριντα.

 

Οι Αμερικανοί ενήλικες περνούν κατά μέσον όρο περισσότερες από 3,5 ώρες καθημερινά με τα κινητά τηλέφωνα, δηλαδή ενδεχομένως κοιτούν κάτω ή σε ‘’τεμπέλικη’’ στάση για μεγάλη περίοδο.

Σε έρευνα ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες να αναφέρουν το επίπεδο ανησυχίας τους για την ένταση στα μάτια, στον καρπιαίο σωλήνα και άλλες πιθανές συνέπειες στην υγεία από τη χρήση κινητών. Μόνο το 47% δήλωσε ότι ανησυχούσε για την κακή στάση και για το πώς επηρέαζε την υγεία τους.

Ο Nathaniel Melendez, δήλωσε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το κινητό αλλά κάθε φορά που βάζει κάποιος το σώμα του σε μη βέλτιστη θέση όπως όταν διαβάζει ένα βιβλίο, εργάζεται σε γραφείο ή χαλαρώνει στον καναπέ. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το βάρος που βάζουν στο σώμα τους όταν δεν ευθυγραμμίζεται σωστά ή πόσο μακριά πηγαίνουν οι διορθωτικές ασκήσεις και οι καθημερινές προσαρμογές προς τη βελτίωση θεμάτων στάσης και πόνου.

Ακόμα και η μικρή απόκλιση από την ευθυγράμμιση μπορεί να βάλει πολύ ένταση στο σώμα. Για κάθε 2,5 εκ. που κινείται το κεφάλι μπροστά από το σώμα προστίθενται στους ώμους 4,5 κιλά.

Τα περισσότερα προβλήματα που προκαλούνται από κακή στάση είναι αναστρέψιμα με μερικές απλές αλλαγές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

 Από τις 7 το πρωί, οι Βρετανοί ψηφίζουν, στις πιο κρίσιμες, κατά γενική ομολογία, γενικές εκλογές της μεταπολεμικής ιστορίας τους. Από την έκβαση της αναμέτρησης, που δεν αναμένετ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 62χρονης οδοντιάτρου Ελευθερίας Ραμιώτη από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Χάος από το πρωί στην οδό Διοδώρου στην έξοδο Μποζαϊτικων της Περιμετρικής.   Η περιμετρική στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή λόγω των έργων στην γέφυρα Μποζαϊτικων και γίνεται . . .
ΕΛΛΑΔΑ

  Τέσσερα στα δέκα άτομα (41,5%), ηλικίας 16 – 74 ετών, που έχουν οποτεδήποτε χρησιμοποιήσει, έστω και μία φορά, το διαδίκτυο, πραγματοποίησαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 κάποι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Χάος από το πρωί στην οδό Διοδώρου στην έξοδο Μποζαϊτικων της Περιμετρικής.   Η περιμετρική στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή λόγω των έργων στην γέφυρα Μποζαϊτικων και γίνεται εκτροπή των οχημάτω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου -τον οποίο αναμένεται να συνοδεύσει και ο υπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Σήμερα  Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, δεν θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ «ως συνέπεια της παραγωγικής λειτουργίας του νέου data center, το οποίο έχει ως σκοπό τη βελτίωση των παρεχ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search