ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ άμβλωσης και αυτοκτονίας

 Η άμβλωση δεν αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε χτες στην επιστημονική επιθεώρηση "The Lancet Psychology".
Η συγκεκριμένη έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από 520.000 γυναίκες από τη Δανία. Τα προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας φάνηκε να συνιστούν τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για να επιχειρήσει μια γυναίκα να βάλει τέλος στη ζωή της.
"Η άποψη ότι η άμβλωση οδηγεί σε αυτοκτονικό ιδεασμό, σχεδιασμό ή ακόμη και απόπειρα αυτοκτονίας έχει χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν σχετικά με την άμβλωση σε ορισμένες περιοχές του κόσμου", τόνισε η επικεφαλής ερευνήτρια Τζούλια Ρ. Στάινμπεργκ, από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.
"Τα ευρήματα μας δεν υποστηρίζουν αυτές τις σηματοδοτήσεις"
Παρά τους περιορισμούς που επιβάλλονται σε ορισμένα κράτη των ΗΠΑ, η παγκόσμια τάση είναι προς την απελευθέρωση. Συγκεκριμένα, έξι στις 10 γυναίκες ζουν σε χώρες όπου επιτρέπεται η άμβλωση", εξήγησε η ομάδα υποστήριξης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα στην αναπαραγωγή "Center for Reproductive Rights".
Η Αργεντινή είναι η χώρα που τον τελευταίο καιρό εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου για την άμβλωση, καθώς ο εκλεγμένος κεντροαριστερός πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι μεταξύ των γυναικών που υποβλήθηκαν σε άμβλωση στο πρώτο τρίμηνο κύησης, οι 8,9 στις 1.000 είχαν κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας πριν την έκτρωση και οι 8,6 στις 1.000 έκαναν απόπειρα τον πρώτο χρόνο μετά.
Οι συντάκτες τόνισαν ότι τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι οι απόπειρες δεν μπορούν να αποδοθούν στην άμβλωση.
Πέντε ή περισσότερα χρόνια μετά την έκτρωση 2,2 γυναίκες στις 1.000 έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας ένα ποσοστό που υπερβαίνει ελάχιστα τις 2 στις 1.000 γυναίκες που έκαναν απόπειρα χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως έκτρωση.
Οι απόπειρες αυτοκτονίες σχετίστηκαν περισσότερο με το αν κάποια είχε απευθυνθεί ξανά σε υπηρεσίες παροχής ψυχιατρικής υποστήριξης στο παρελθόν καθώς και με τη χρήση αντικαταθλιπτικών ή άλλων φαρμάκων για την καταπολέμηση του άγχους ή ψυχώσεων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search