ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρώτο τεστ αίματος που προβλέπει αν μια γυναίκα θα έχει την τελευταία περίοδο της

 Ένα τεστ αίματος -το πρώτο του είδους του- που προβλέπει αν μια γυναίκα άνω των 47 ετών θα έχει την τελευταία περίοδο της σε ένα έως δύο χρόνια και θα εισέλθει πλέον σε εμμηνόπαυση, έχουν αναπτύξει Αμερικανοί επιστήμονες.
Το τεστ MenoCheck, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Ansh Labs, μετρά τα επίπεδα μιας ορμόνης (ΑΜΗ) που είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη ενός μωρού και η οποία επίσης αποτελεί βιοδείκτη για το πόσα ωάρια έχουν απομείνει σε μια γυναίκα, συνεπώς το επίπεδο της μειώνεται, όσο η εμμηνόπαυση πλησιάζει. Μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο ανακριβείς μέθοδοι για να προβλέψει κανείς πότε περίπου θα σταματήσει η έμμηνος ρύση, όπως η ακανόνιστη έλευση της περιόδου, τα προβλήματα ύπνου, οι συχνές μεταβολές της διάθεσης, η νυχτερινή εφίδρωση, η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας κ.α.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νανέτ Σαντόρο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ενδοκρινολογίας «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ» και το «New Scientist», διαπίστωσαν ότι η ΑΜΗ, η οποία παράγεται από κύτταρα που περιβάλλουν τα ωάρια, είναι καλός δείκτης για τον αριθμό των τελευταίων.
«Η εύρεση ενός τρόπου να προσδιοριστεί ο χρόνος έως την τελευταία περίοδο αποτελεί εδώ και καιρό το "ιερό δισκοπότηρο" της έρευνας πάνω στην εμμηνόπαυση. Μέχρι σήμερα έχει καταστεί δυνατό να προβλεφθεί ο μελλοντικός χρόνος έως την εμμηνόπαυση σε ένα χρονικό "παράθυρο" τεσσάρων ετών, κάτι που δεν είναι κλινικά χρήσιμο. Οι γυναίκες θα μπορούν να πάρουν καλύτερες ιατρικές αποφάσεις με την πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση που τους παρέχει το νέο τεστ μετρήσεων της ορμόνης ΑΜΗ», δήλωσε η Σαντόρο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και τιμήθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο Παρασκευή (26.04.2024), από τις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση το συνδικάτο τους. Το συνδικάτο καλεί τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως και την 1η Μαΐου του 2024 θα πρέπει οι εργοδότες να πληρώσουν το φετινό Δώρο Πάσχα στους μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο και . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα Χανιά ήταν η αιτία πτώσης μεγάλου δέντρου στο οδόστρωμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Η πτώση συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search