ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Κορωνοϊός: Το 80% των νοσούντων κόλλησε από ασυμπτωματικούς ασθενείς

Νέα έρευνα για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας, που συνεχώς αυξάνει τα θύματά της σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιήσαν επιστήμονες από τη Σανγκάη.

Σχεδόν το 80% των ασθενών με κορονοϊό κόλλησε από άτομο που ήταν ήδη φορέας του ιού αλλά δεν είχε ακόμη εμφανίσει τα συμπτώματα αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong.

Οι επιστήμονες παράλληλα διαπίστωσαν πως ένα άτομο μπορεί να έχει τον ιό για 3,8 ημέρες πριν παρουσιάσει τα συμπτώματα και τις συγκεκριμένες ημέρες μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλους.

Η ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σαγκάης αναφέρει πως από τη μελέτη τους αποδεικνύεται ότι η απομόνωση από μόνη της δεν αρκεί για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η καραντίνα θα πρέπει να συνδυαστεί με αυστηρούς ελέγχους και εντοπισμό των επαφών του κάθε ατόμου αλλά παράλληλα και με αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Συλλέγοντας δεδομένα από την Κίνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μαθηματικά μοντέλα για να υπολογίσουν κατά μέσο όρο πόσο καιρό χρειάστηκε έτσι ώστε να μπορέσει να συρρικνωθεί ο κορονοϊός στην Ουχάν την περιοχή όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο απολογισμός των νεκρών από κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 39 το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 8.450 συνολικά.Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 741 κρούσματα μόλυνσης με τον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με εντολή της ΕΡΓΟΣΕ, σήμερα και αφού πρώτα, νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και κάτοικοι του Ρίου «μπλόκαραν» τα μηχανήματα, σταμάτησε το ξήλωμα των σιδηροδρομικών γραμ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Θράκη.Χθες από την Ξάνθη η Πρόεδρος της Δημοκρατία . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το άνοιγμα του Δημοτικού Ανοικτού Κολυμβητηρίου στο Αίγιο, από την προσεχή Δευτέρα, ανακοίνωσε χθες ο υπεύθυνος Αθλητισμού του δήμου Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, διαβεβαιώνοντας πως α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με εντολή της ΕΡΓΟΣΕ, σήμερα και αφού πρώτα, νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και κάτοικοι του Ρίου «μπλόκαραν» τα μηχανήματα, σταμάτησε το ξήλωμα των σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή, όπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το έλλειμμα εργατικών χεριών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε τροπολογία, με την οποία επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα σε ανέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα θρανία επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και οι μικροί μαθητές της χώρας μας καθώς ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.Υπενθυμίζεται πως, όπ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search