Συστατικά
12 αβγά
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες
½ φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο (και επιπλέον 10-12 φύλλα για το γαρνίρισμα)
αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Βήμα 1
Ξεπλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα ξεφλουδίζετε σταυρωτά και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ακολούθως, ξεπλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε επίσης σε ροδέλες.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τα κολοκυθάκια και αφήνετε να τσιγαριστούν. Παράλληλα ρίχνετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε με το σύρμα. Τα βάζετε πάνω από τα κολοκυθάκια. Όταν μισοψηθούν βάζετε τις ντομάτες και το ψιλοκομμένο βασιλικό.
Βήμα 3
Αναποδογυρίζετε προσεκτικά την ομελέτα και την ψήνετε καλά και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.