GASTRONOMY

GASTRONOMY

Χάννοι με βλίτα τσιγαριαστά

Υλικά:

600 γρ. χάννοι, καθαρισμένοι καλά

1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα, χωρίς σκληρά κοτσάνια, πλυμένα και καλά στραγγισμένα

100 ml ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

2 μέτριες πατάτες

4 μέτρια κολοκυθάκια

1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη

χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ζεματίζουμε τα βλίτα για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε αμέσως σε μια λεκάνη γεμάτη παγωμένο νερό και μπόλικα παγάκια. Έτσι θα παραμείνουν τραγανά και με ζωηρό πράσινο χρώμα. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες κατά μήκος στη μέση και έπειτα καθέτως στη μέση (κάθε λαχανικό θα κοπεί σε τέσσερα κομμάτια δηλαδή). Στην ίδια, άδεια και στεγνή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο, το οποίο σοτάρουμε για μόλις 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν απαλά κατά τόπους. Ρίχνουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε για να λαδωθούν καλά και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού ένα κομμάτι τουλπάνι, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Επάνω ακουμπάμε προσεκτικά τα ψάρια και πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια, ώστε να βραχούν με τα υγρά της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ξεσκεπάζουμε, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού (αν θέλουμε), ρίχνουμε τον μαϊντανό, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανασηκώνουμε το τουλπάνι με τα ψάρια με προσοχή (δεν θέλουμε να κομματιαστούν) και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα ξεψαχνίσουμε. Συμπληρώνουμε με βλίτα, λαχανικά και μπόλικο ζουμί και σερβίρουμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search