GASTRONOMY

GASTRONOMY

Παπουτσάκια με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

 

5 μελιτζάνες φλάσκες

Για τον κιμά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

30γρ. ελαιόλαδο

250γρ. ντομάτες, τριμμένες

120γρ. νερό ή ζωμό

2γρ. κανέλα

2 φύλλα δάφνης

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

30γρ. ελαιόλαδο

350γρ. κρεμμύδια

1 πρέζα αλάτι

15γρ. ζάχαρη καστανή

30γρ. ξίδι βαλσάμικο κρέμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

500γρ. γιαούρτι

ξύσμα λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Για τη σύνθεση

30γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

250γρ. γραβιέρα τριμμένη

 

Διαδικασία

 

Για τις μελιτζάνες: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και χαράζετε την εσωτερική πλευρά με ένα μαχαίρι σταυρωτά. Λαδώνετε ελαφρώς, αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

 

Για τον κιμά: Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο. Περιχύνετε τον κιμά με το ελαιόλαδο, τον ρίχνετε στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να αποκτήσει καφέ χρώμα. Προσθέτετε τότε την ντομάτα, το ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει αρκετά ο κιμάς.

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (ζουλιέν). Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 1 λεπτό. Πασπαλίζετε με αλάτι και ζάχαρη, προσθέτετε την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύετε καλά.

 

Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια για 30 λεπτά. Τα ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά και προσέχετε να μην καούν.

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύετε το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού, 2 κουτ. σούπας από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

 

Για τη σύνθεση: Με ένα κουτάλι «σκάβετε» την ψίχα της μελιτζάνα και αφαιρείτε τόση σάρκα ώστε να δημιουργήσετε μια φωλιά, την οποία θα γεμίσετε με τον κιμά. Στην κατσαρόλα με τον κιμά προσθέτετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, 50γρ. από τη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά.

 

Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μίγμα του κιμά, προσθέτετε 1/3 κούπας νερό στο ταψί και κλείνετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και μοιράζετε την υπόλοιπη γραβιέρα σε όλες τις μελιτζάνες και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Μοιράζετε τις μελιτζάνες σε πιάτα, γαρνίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search