Υλικά:
1 iceberg
κοτόπουλο (1- 1 1/2 στηθος)
4 κ. σ μαγιονέζα
2 κ. σ μουσταρδα
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμενες)
1/2 κ. γ αλάτι
1/2 κ. γ πιπέρι μαύρο
3 φλιτζανάκια του Ελληνικού καφε ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανακι του Ελληνικού καφέ χυμό λεμόνι
κρουτόν
50 gr παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά το iceberg και το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες. Στραγγίζουμε.
Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's salad) φωτογραφία βήματος 1
Αν υπάρχει έτοιμο κοτόπουλο, κόβουμε σε κομματάκια. Εαν πρόκειται να το μαγειρέψετε, η διαδικασία είναι απλή. Πλένουμε το στήθος, το στεγνωνουμε με ενα χαρτι κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και ψηνουμε σε ήδη ζεσταμενο αντικολλητικό τηγανάκι με μια κ. σ. λαδι
Για το dressing : μαγιονέζα, μουστάρδα, ελαιόλαδο σκόρδο (τριμμενο), λεμόνι, αλατι, πιπέρι, σε ενα μπολάκι, και ανακατεύουμε πολύ καλά ωστε να ενωθούν τα υλικά και να μοιάζει κάπως έτσι (φωτο)
Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's salad) φωτογραφία βήματος 3
Σερβιρουμε σε πιατα ή μπολ, με σειρά: iceberg, σως, κρουτον, κοτοπουλο, παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!