GASTRONOMY

GASTRONOMY

Πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ.

1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

3 μικρά αγγουράκια, σε λεπτές φέτες

3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια

τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

30-50 ml χυμός λεμονιού

1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

40 γρ. ζάχαρη καστανή

50 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.

Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε όση ποσότητα θέλουμε σε μπολ.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα:« Στρατηγική της κυβέρνησης στα Δυτικά Βαλκάνια»: Μετά από μία περίο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα. Το λύκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγει σε άλλη πόλη της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.  O
Image
Image

Search