GASTRONOMY

GASTRONOMY

Χοιρινό με σέλινα φρικασέ

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό κρέας χοιρινό (προτιμότερο από σπάλα), σε μικρές μερίδες

1½ κιλό σέλινο, καθαρισμένο από τα πολύ χοντρά κοτσάνια, σε κομμάτια 5 εκ.

100 ml ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ

1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 αυγά

χυμός από 1 – 2 λεμόνια (ανάλογαμε το πόσο ξινό το θέλουμε)

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να ξεκολλάνε και να γυρίζουν εύκολα. Τα σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε το σέλινο για 2 – 3 λεπτά, να καμφθεί η δριμεία γεύση του. Μεταφέρουμε το σέλινο μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το σέλινο και σχεδόν να δέσει η σάλτσα.

Σε δύο μπολ χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια (με το σύρμα ή το μίξερ χειρός) μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ στο τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα και το χυμό του λεμονιού με σταθερή ροή.

Σβήνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο πολύ αργά, ανακατεύοντας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώστε το αυγολέμονο να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε στο φαγητό τη σάλτσα και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη σπιράλ για . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εφθασε η ώρα της κρίσης για την πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώνεται σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 ευρώ, και θα αρχίσει να . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search