Υλικά
3 μικρές γλυκοπατάτες
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια πεκάν, σπασμένα σε κομματάκια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
3 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
Αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τες στο φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά.
Γυρίστε από την άλλη πλευρά τις γλυκοπατάτες και τοποθετήστε για ακόμη 6 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.
Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα τοποθετήστε τα πεκάν με το ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το καγιέν, 2 κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο και αλάτι και ψήστε για περίπου 3 λεπτά.
Βγάλτε από τον φούρνο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο.
Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και λιώστε σε πουρά με ένα πιρούνι ή μπλέντερ χειρός προσθέτοντας και το σιρόπι σφενδάμου.
Μεταφέρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με τα πεκάν.