Υλικά:
4 μερίδες
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο ή 8 μπούτια ή ανάμεικτα
2 κουταλιές μουστάρδα
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
1 κουταλιά καρίνο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το στήθος κατά μήκος σε 3 κομμάτια, πρέπει να είναι λεπτό όσο το μικρό δάχτυλο. Αν έχουμε μπούτια αφαιρούμε το κόκαλο. Βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μπορούμε και αυτήν την διαδικασία να την κάνουμε το βράδυ και να είναι έτοιμο το κρέας για μαγείρεμα την επόμενη. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει καλά και τοποθετούμε τα φιλέτα.
Μόλις το κρέας ασπρίσει στο πλάι μέχρι λίγο πάνω από την μέση γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Για να ψηθεί καλά το κρέας μας πρέπει να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία και όταν το πατάμε να μην έχει ελαστικότητα. Για να είμαστε σίγουροι μπορούμε την ώρα που νομίζουμε ότι είναι έτοιμο να το κόψουμε με ένα μαχαίρι στην μέση για να το ελέγξουμε. Αν δεν έχουμε εμπειρία μετά από 2 - 3 φορές που θα δοκιμάσουμε την συνταγή θα ψήνουμε το φιλέτο τέλεια ζουμερό και όχι στεγνό ούτε ωμό. Επαναλαμβάνω το κρέας πρέπει να είναι κομμένο λεπτό.
Το στήθος θέλει ψήσιμο 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ενώ το μπούτι λίγο παραπάνω όμως είναι πιο νόστιμο.
Προσοχή δεν πρέπει να πιάνουμε το ψημένο κρέας με τσιμπίδα ή πιρούνι που έχει ακουμπήσει ωμό κοτόπουλο. Δεν τρυπάμε το κοτόπουλο με πιρούνι κατά την διάρκεια του ψησίματος. Όπου έχει ακουμπήσει ή μπορεί να έχει πάει υγρό από το ωμό κοτόπουλο σαπουνίζουμε καλά και περνάμε με άσπρο ξύδι.
Καλή επιτυχία!