GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ρολά κανέλας γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά:

Για τη ζύμη

80ml γάλα χλιαρό

3 κουτ. σούπας πετιμέζι

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 αβγό + 1 κρόκο για το τελείωμα

2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

½ κουτ. γλυκού κανέλα

Για τη γέμιση

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι

100γρ. ζάχαρη καστανή

1 κουτ. γλυκού κανέλα

100γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Διαδικασία:

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το πετιμέζι, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνετε 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διαστάσεων 10x15 εκ.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο με το πετιμέζι. Αλείφετε με το μίγμα βουτύρου, πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγετε τη ζύμη σε δύο ρολά και κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει όλη την έκταση της Αττικής. Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που «πνίγει» τον αττικό ουρανό δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Αυτό που είχε ήδη δημ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 8 μηνών για εμπλοκή σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης δι . . .
LIFE STYLE

Tο 12άρι της Ελλάδας, στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision, θα ανακοινώσει φέτος η Έλενα Παπαρίζου. Αν και η πληροφορία ήταν γνωστή εδώ και αρκετές ημέρες, τώρα επιβεβαιώθηκε κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της Δημοσίας Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη το καιρικό φαινόμενο της “Αφρικανικής σκόνης” που έχει κατακλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοινώθηκαν από την Αστυνομ
Image
Image

Search