GASTRONOMY

GASTRONOMY

Γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. χοιρινό κιμά

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες

5 φέτες προσούτο πολύ ψιλοκομμένες

3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο

γάλα

3/4 φλ. παρμεζάνα

3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα αβγά χτυπημένα

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο

4 μεγάλες πατάτες

1/4 φλ ελαιόλαδο

1 κ.σ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί.

 

Κόβουμε σε καρέ κομματάκια ψωμιού, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με γάλα και αφήνουμε να ρουφήξει και να μαλακώσει.

 

Τα στύβουμε από το γάλα και τα βάζουμε σε μπολ.

 

Προσθέτουμε τους κιμάδες, το μπέικον, το προσούτο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

 

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και δίνουμε σχήμα ρολού στο μείγμα κιμά.

 

Καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

 

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με προσοχή βάζουμε το ρολό μέσα.

 

Ψήνουμε για 10′ να κάνει κρούστα, αναποδογυρίζουμε με προσοχή, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5′ να εξατμιστεί.

 

Προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα, πιέζοντας να κολλήσει στην επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

 

Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40′.

 

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15′.

 

Βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και τρίβουμε τη βάση του. Αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

 

Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες με πυκνή σάλτσα ντομάτας και πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο.

 

Για τα πατατάκια

Ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

 

Τις τοποθετούμε στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού τα μυρωδικά.

 

Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35′.

 

Ανακατεύουμε κάθε τόσο τις πατάτες για να ψηθούν και να ροδίσουν γύρω γύρω.

 

Σημείωση: Αφού ψηθεί το ρολό, βγάζουμε τα χαρτιά και βάζουμε το ρολό κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά, να γλασάρει και να πυκνώσει ωραία η σάλτσα.

 

Πηγή:argiro.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο σχεδόν 100% των τροφίμων οίκων ευγηρίας και τα τρία τέταρτα έχουν λάβει δύο δόσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεύεται αυτή την ώρα στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ ο Πρίγκιπας Φίλιππος. «Έφυγε» την περασμένη Παρασκευή, 09.04.2021, μόλις δυο μήνες πριν συμπληρώσει . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε τρία αρωματικά και θεραπευτικά βότανα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα αλλά καταναλώνονται και ως αφεψήματα συμβάλλοντας στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία και την καταπο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα στο χωριό, επεσήμανε  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει Υπάρχουν διαφων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Διασωληνωμένος και με εγκαύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται στην αναζωογόνηση του ΠΠΝΠ ο 57χρονος Κ.Α. που χθες το μεσημέρι τραυματίστηκε από την έκρηξη φιάλης  η οποία σημειώθηκε σε διαμέρισμα πο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδεις ανατολικοί, βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ πνέουν στον Πατραϊκό. Τα πλοία που δρομολογούνται στην πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου σταμάτησαν να πλέουν στο στενό από τα μεσά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας και με αίσθημα ευθύνης της ιδιότητας του ως φορέας καλλιτεχνικών σπουδών μέσω της πολύχρονης λειτ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search