GASTRONOMY

GASTRONOMY

Καρατζόρτζεβα !

Το να φτιάχνεις και ένα διαφορετικό φαγητό κάθε μέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεν έχεις πάντα έμπνευση ή χρόνο.

Ένα πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σνίτσελ. Αυτό το τραγανό και ζουμερό κρέας με την απίθανη κρούστα είναι πραγματικό comfort food. Αν έχεις βαρεθεί, όμως, την κλασσική εκδοχή του, σου έχουμε την απόλυτη εναλλακτική.

Δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για το λαχταριστό καρατζόρτζεβα. Πρόκειται για τραγανό και ζουμερό χοιρινό σνίτσελ με γέμιση που μας έρχεται από τη Σερβία.

Η κλασσική σέρβικη συνταγή δεν είναι δύσκολη. Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι, κυρίως τα παιδιά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες

100 γρ. καϊμάκ

4-6 φέτες ζαμπόν

200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μπαστούνια

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

3 αυγά, medium

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο

Για το καϊμάκ:

150 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες τηγανητές

Ντοματίνια

Baby σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καϊμάκ: Αδειάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη φέτα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το χοιρινό: Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινού, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.

Αλείφουμε τη μία πλευρά του χοιρινού με καϊμάκ αφήνοντας κενό περιμετρικά.

Τοποθετούμε στο κέντρο του χοιρινού μία φέτα ζαμπόν, από πάνω ακριβώς τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες χοιρινού.

Για το πανάρισμα: Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά (τα οποία χτυπάμε με ένα πιρούνι) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά.

Περνάμε τα χοιρινά πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά, αμέσως μετά ξανά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.

Βάζουμε μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, τηγανίζουμε τα χοιρινά ρολό. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα χοιρινό ρολό μαζί με πατάτες τηγανητές, ντοματίνια και baby σπανάκι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Την αγωνία τους για την επαναλειτουργία του κλάδου τους εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων.   Με όλες τις εκθέσεις να έχουν ακυρωθεί και την απα . . .
LIFE STYLE

Αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του ΣΚΑΪ μετά την ξαφνική αποχώρηση του Λοΐζου Ξενόπουλου από τη διεύθυνση προγράμματος. O Λοΐζος Ξενόπουλος αποχώρησε από το σταθμό του Φαλήρου για ν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.   Η . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο αποκάλυψε, ότι προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search