GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μελιτζάνες με πατάτες και πιπεριές στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες

χοντρό αλάτι, για ξεπίκρισμα μελιτζάνας

1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες

790γρ ντοματάκια κονσέρβα

2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

1300γρ πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες

3 κόκκινες  πιπεριές, χωρίς σπόρια, λεπτοκομμένες

5 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, λιωμένο

Διαδικασία:

Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε 2 ταψιά και αλατίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια τις στεγνώνουμε και σκουπίζουμε το αλάτι με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα με τους χυμούς της και το θυμάρι και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε, σπάζοντας την  ντομάτα με ένα κουτάλι, για 20 λεπτά μέχρι να μειωθεί μείγμα σε 2 1/2 φλ.

Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμάρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε 2 μεγάλα τηγάνια και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες λίγες-λίγες στα 2 τηγάνια και τηγανίζουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο, εάν χρειάζεται.

Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας.

Πάλι δουλεύοντας σε μερίδες, ρίχνουμε τις πατάτες στα 2 τηγάνια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουμε τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν.

Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. θυμάρι και περιχύνουμε με 1/2 φλ σάλτσα.

Απλώνουμε μετά τις μισές πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με  1 κ.σ. θυμάρι και περιχύνουμε 1/2 φλ σάλτσα.

Απλώνουμε όλες τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με  1 κ.σ. θυμάρι και περιχύνουμε 1/2 φλ σάλτσα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και πατάτες.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, χωρίς να καλύψουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,.

Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο και αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν σερβίρουμε

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το νέο εκλογικό σύστημα που θα ακολουθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση κατέθεσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών. Με τις προωθούμενες αλλαγές μπαίνει τέλος στον θεσμό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5 (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διακυντερεύσεων και διημερεύσεων) θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα και η Γερμανία είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ που ολοκλήρωσαν την Τρίτη 18/5 με επιτυχία την διαδικασία προσομοίωσης για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό σύμφωνα με Εκπρόσωπο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Eκτροπή τρακτέρ στην περιοχή των Συχαινών σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα. Η κατάληξη ήταν ο οδηγός να χάσει τη ζωή του.  Πρόκειται για 47χρονο που διατηρούσε κρεοπωλείο στην περιοχή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE- IP AdaptInGR
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν, νωρίς το απόγευμα τρεις γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.   Οι 4  κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τον ορισμό της δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Δούκα, είχε σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στο γραφείο του στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Με την ευκαιρία της επίσκε
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search