GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ρολό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ:

1 Κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας)

Για τη γέμιση:

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

200 γρ. ζαμπόν καπνιστό, σε φέτες

150 γρ. κασέρι, σε στικς

2 καρότα, σε μικρούς κύβους

2 πιπεριές, σε φέτες

2 ντομάτες, σε ροδέλες

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

700 γρ. πατάτες

100 ml ελαιόλαδο

80 ml λευκό κρασί

2 λεμόνια, το χυμό τους

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο σοτάροντας το για ένα 3 λεπτά ανακατεύοντας το με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη με το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Παράλληλα προετοιμάζουμε το κοτόπουλο τοποθετώντας το σε ένα ξύλο κοπής με το δέρμα προς τα κάτω. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα φροντίζοντας να πάει παντού. Από πάνω τοποθετούμε το ζαμπόν και τις φέτες ντομάτας.

Συνεχίζουμε τοποθετώντας το κασέρι κατά μήκος του κοτόπουλου και τέλος αδειάζουμε από πάνω τα λαχανικά απλώνοντας τα ελαφρώς.

Κλείνουμε το κοτόπουλο σε σφιχτό ρόλο και είτε το δένουμε με σπάγκο σε 5-6 σημεία είτε το περνάμε μέσα στο ειδικό δίχτυ που έχουμε προμηθευτεί από τον κρεοπώλη μας. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Για τη γαρνιτούρα: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού, το κρασί και λίγο νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.

Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί του φούρνου και από πάνω τοποθετούμε το ρόλο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις αντιστάσεις πάνω κάτω για άλλα 40-45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σπάγκο μαγειρικής, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Γούναρη.  . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Της κακομοίρας έγινε χθες το βράδυ στην Κ. Αχαϊα καθώς ο Σύλλογος των τσιγγάνων της περιοχής γιόρταζε τον προστάτη του Αγιο Ταξιάρχη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική επίπτωση. Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης και Ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα ένα ιστιοφόρο περίπου 15 μ. πιάνει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας.      Ο μοναδικός επιβαίνων εκπέμπει sos και αμέσως κινητοποιείται Λιμενικό και πυ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search