GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κοτόπιτα με πιπεριές και χωριάτικο φύλλο “κιχί”

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:

40 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες

1 πορτοκαλί πιπεριά, σε λωρίδες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

600-700 γρ. κοτόπουλο ψητό, ξεψαχνισμένο (χωρίς πέτσα ή κόκκαλο)

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Άλλα υλικά

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa

ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2) Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7-8 λεπτά.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

4) Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κασέρι, το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.

5) Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa, λαδώνοντας το καθένα.

6) Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

7) Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

8) Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.

9) Χαράζουμε την κοτόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.

10) Αφήνουμε την κοτόπιτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών. Στην εκδήλωσ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσους ετήσιους τζίρους κάτω από 30.000 ευρώ δήλωσαν στην Εφορία για το 2022 οι 140 από τους 379 συνολικά κλάδους αυτοαπασχολουμένων, ενώ μόλις 63 κλάδοι δήλωσαν μέσους ετήσιους τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έγραψε ιστορία ο τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας!Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρίμινι και έφτασε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών. Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
Image
Image

Search