GASTRONOMY

GASTRONOMY

Παραδοσιακές Αγκινάρες Αλά Πολίτα

ΥΛΙΚΑ:

Για τις αγκινάρες αλά πολίτα

60 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο

650 γρ. αγκινάρες, καθαρισμένες

200 γρ. καρότο, κομμένο μεσαίο καρέ

400 γρ. πατάτα, κομμένη κυδωνάτη

110 γρ. λευκό κρασί

650 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό

35 γρ. χυμός λεμονιού

ξύσμα λεμονιού, στον ψιλό τρίφτη

50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

10 γρ. άνηθο

6 γρ.αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τις αγκινάρες αλά πολίτα

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα καρότα και τις πατάτες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό και το μισό χυμό λεμονιού, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον άνηθο,  το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, το ξύσμα λεμονιού και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», πέντε αλλοδαποί, ηλικία 25, 27, 45, 57 και 62 ετών, για παράβασ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική ανακοίνωση για τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search