Υλικά Συνταγής
500 γραμ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. δυόσμο φρεσκοκομμένος
1 αυγό χτυπημένο
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι)
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για τους κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα, τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη φρυγανιά έως ότου το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.