ΥΛΙΚΑ
500 γρ.κοντά ζυμαρικά αχιβάδα ή τριβελάκι
500 γρ.γλυκοκολοκύθα βρασμένη
200 γρ.τυρί κρέμα
150 γρ.γραβιέρα
200 γρ.σπανάκι
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε την αχιβάδα, μόλις βράσει στραγγίζουμε και κρατάμε 1 μεγάλο φλυτζάνι από το νερό.
• Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
• Πολτοποιούμε την κολοκύθα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.
• Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.
• Προσθέτουμε το σκόρδο και το πράσο, μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε την κολοκύθα, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και πιπέρι.
• Μαγειρεύουμε για2-3 λεπτά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ζεστό νερό, που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, όσο χρειαστεί για να αραιώσουμε τη σάλτσα.
• Προσθέτουμε το σπανάκι, χοντροκομμένο, τη γραβιέρα τριμμένη και δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αλάτι, κατά βούληση.
• Όταν η σάλτσα δέσει περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tips: 1.Το σπανάκι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με σέσκουλα.
2. Αν δεν θέλουμε να βράσουμε την γλυκοκολοκύθα την ψήνουμε στο φούρνο.