GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

Υλικά Συνταγής

    24 κανελόνια
    2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
    1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
    1 φλ. κασέρι τριμμένο


    Για τη σάλτσα κιμά

    800 γραµ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)
    4 κ.σ ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 φλ. τριμμένη ντομάτα
    1/2 ξύλο κανέλας
    1 δαφνόφυλλο
    1 κ.γλ. ζάχαρη
    ¼ φλ. κονιάκ
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    αλάτι
    1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
    2 αυγά χτυπημένα
    Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
    1/2 φλ. νερό
    αλάτι
    πιπέρι


Εκτέλεση

Για τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.

 Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα κιμά για 20΄.

Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια. Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας. Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.

www.argiro.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω ανάρτησης του στα social media, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στις χθεσινές καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου. Με σημερινή του α . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά των ψήφων που λαμβάνει ενόψει των ευρωεκλογών η προσκείμενη στην παράταξη Μακρόν λίστα της Βαλερί Αγιέρ στους νέο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «στοχευμένη επίθεση» στα Social Media εδώ και πολύ καιρό από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο έκανε λόγο η δικηγόρος του Ανεξάρτητου πρώην βουλευτή των Σπαρτιατ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη αγάπη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είναι τα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που ασχολείται επαγγελματικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τις εκδόσεις συγγραμμάτων. Έτσι, ανταποκρίθηκε θετι
Image
Image

Search