GASTRONOMY

GASTRONOMY

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα

Υλικά Συνταγής

1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ

Για τη γέμιση

500 γραμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

1/2 ματσάκι άνηθο

1 φλ. ρύζι για γεμιστά

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αβγών

2 λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα

2 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. αλεύρι

500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες

1/2 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Για τους λαχανοντολμάδες

Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.

Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.

Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε τους λαχανοντολμαδες με αυγολέμονο.

Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, αραιώνουμε το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα στους λαχανοντολμάδες μας, προσθέτουμε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ. 

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

    Eπιστροφή και πάλι σε νέους όμως ρυθμούς για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σήμερα, πρώτη ημέρα των νέων μέτρων, τηρήθηκαν οι αποστάσεις στα τραπέζια και οι σερβιτ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην τελική δεκάδα για τα θεατρικά βραβεία κοινού Θεσσαλονίκης μπήκε η παράσταση «Εφημερίς των κυριών - Το όνειρο» και χαιρόμαστε πολύ.   Γιατί; Γιατί την παράσταση, με πρωταγωνί . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eνα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΕΒΙΠΑ με έκπληξη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο επιστολής του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, με ημερομηνία 21/05/2020, στην οποία εξη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Είχαμε την πεποίθηση, ότι η πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου συχνά καταλήγει σε υποβάθμιση της διαφάνειας στα δημόσια λογιστικά και, εν τέλει, στην ίδια τη Δημοκρατία. Δεν μπορούσαμε ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας το τελευταίας τεχνολογίας ερευνητικό / καταδυτικό σκάφος EDT Protea το οποίο είναι εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα πλοήγησης / τοποθέτησης Dynamic positioning (DP 3).
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search