GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ανάποδη τάρτα με μήλα

ΥΛΙΚΑ

Για τα μήλα:

5 μήλα κόκκινα, κομμένα στα 8

100 γρ. ζάχαρη καστανή

85 γρ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Για το crumble αμυγδάλου

150 γρ. βούτυρο, παγωμένο & κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει.

2 Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα κι ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το μήλο.

3 Όταν δέσει η καραμέλα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τέλος το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4 Αφού ετοιμαστούν τα μήλα, τα αφήνουμε στην άκρη, μέσα στο τηγάνι, κι ετοιμάζουμε το crumble.

5 Εκτέλεση για το crumble: Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι μέσα σ’ έναν πολυκόφτη και τα θρυμματίζουμε.

6 Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη,το βούτυρο και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί λίγο ακόμη μέχρι να έχει η ζύμη μία τριφτή υφή.

7 Η διαδικασία μπορεί να γίνει και με τα χέρια, ξεκινώντας να τρίβουμε το βούτυρο, μέχρι να διαλυθεί τελείως, με τα υπόλοιπα υλικά.

8 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

9 Αδειάζουμε τα μήλα μαζί με την καραμέλα τους σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη από πάνω τους χωρίς να την πατάμε.

10 Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι το crumble να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

11 Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

www.giorgostsoulis.com

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες πο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Μαρία Ζαχάροβα, πρόσθεσε πως η Δύση -και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης- αγνοούν οποιαδήποτε εγκλήματα κάνει η Ουκρανία και το μόνο που θέλουν είναι να επικρί . . .
LIFE STYLE

Μέσα στα χρονικά των παιχνιδιών με χαρτιά που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές, το μπλάκτζακ κατέχει εξέχουσα θέση, υφαίνοντας μια αφήγηση που εκτείνεται από τις αινιγματικές καταβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμ το τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση του αναφέρει: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16/4, ως κοινών εγκληματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
Image
Image

Search