GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μοσχαράκι νουά... με σάλτσα μανιταριών

Υλικά για 4 άτομα

1 μοσχαρίσιο νουά περίπου 2 κιλά

500 γραμμάρια λευκά μανιτάρια σε φέτες

20 γραμμάρια μανιτάρια αποξηραμένα και μουλιασμένα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 κλωναράκια θυμαριού

6 κόκκους μπαχαριού

200 ml κρέμα γάλακτος

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας για να φύγουν τα αίματα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθούν.

Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το κομμάτι νουά και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, το γυρνάμε από την άλλη, ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού σουρώσουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Tα περιφέρουμε μέσα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ώρες.

Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό.

Λίγο πριν το τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Στο χρονικό αυτό σημείο, αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Αφήνουμε όμως τη σάλτσα να βράσει κι άλλο, μέχρι να δέσει και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Όταν είναι έτοιμη και η σάλτσα, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μούλτι.

Πολτοποιούμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα στο μούλτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και το χαράζουμε σε φέτες, χωρίς να το κόψουμε τελείως.

Μοιράζουμε ανάμεσα στις φέτες τη σάλτσα μανιταριών. Αν θέλουμε περιχύνουμε το κρέας με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Βάζουμε το νουά στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Δουλειά πιάνουν από σήμερα οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ που θα πηγαίνουν στα νησιά για να κάνουν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Οι πρώτες επισκέψεις θα γίνουν σήμερα και αύριο Τρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΕΒΙΠΑ με έκπληξη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο επιστολής του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, με ημερομηνία 21/05/ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 34χρονη, που δέχθηκε την Τετάρτη φρικτή επίθεση με καυστικό υγρό, ενώ έφτανε στη δουλειά της, στην Καλλιθέα.   Σύμφωνα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Είχαμε την πεποίθηση, ότι η πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου συχνά καταλήγει σε υποβάθμιση της διαφάνειας στα δημόσια λογιστικά και, εν τέλει, στην ίδια τη Δημοκρατ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΕΒΙΠΑ με έκπληξη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο επιστολής του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, με ημερομηνία 21/05/2020, στην οποία εξη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Είχαμε την πεποίθηση, ότι η πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου συχνά καταλήγει σε υποβάθμιση της διαφάνειας στα δημόσια λογιστικά και, εν τέλει, στην ίδια τη Δημοκρατία. Δεν μπορούσαμε ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας το τελευταίας τεχνολογίας ερευνητικό / καταδυτικό σκάφος EDT Protea το οποίο είναι εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα πλοήγησης / τοποθέτησης Dynamic positioning (DP 3).
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search