GASTRONOMY

GASTRONOMY

Συνταγή για κλασικό μπέργκερ!

Η συνταγή για το πιο κλασικό μπέργκερ και ένα MasterChef μυστικό για να γίνει το μπιφτέκι πιο ζουμερό από ποτέ.

Το μπιφτέκι στο μπέργκερ είναι, ό, τι και το σουβλάκι σε ένα τυλιχτό με πίτα. Το Α και το Ω. Θα έχετε όμως παρατηρήσει πως κάποιες φορές, τα μπιφτέκια που ψήνετε στο σπίτι γίνονται στεγνά. Ανακαλύψαμε λοιπόν την κλασσικότερη συνταγή για μπέργκερ, αλλά και ένα MasterChef μυστικό - όχι εκείνο για το σάντουιτς με μοβ καλαμάρι του τρέιλερ - για να κάνετε τα μπιφτέκια ζουμερά και πεντανόστιμα.

Ο Αμερικανός Σεφ, Γκράχαμ Έλιοτ, υπήρξε για έξι συνεχόμενες σεζόν κριτής στο MasterChef και όπως καταλαβαίνετε είναι ένας από τους διάσημους μάγειρες στις ΗΠΑ. Εκείνος λοιπόν ήταν που αποκάλυψε το δικό του μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια. Και είναι τόσο απλό που πραγματικά θα το λατρέψετε. Βυθίζει ένα παγάκι στο κέντρο του μπέργκερ την ώρα που το ψήνει, με αποτέλεσμα ο κιμάς να κρατά την υγρασία του, ενώ ψήνεται ιδανικά.

Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί
1 κουταλιά Γουορτσεστερσάιρ σος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για το μπέργκερ: 4 ψωμάκια για μπέργκερ
Μαγιονέζα
Κέτσαπ
4 φύλλα μαρούλι iceberg
1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
4 φέτες κόκκινο ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το ψωμί τριμμένο, την σος Γουορτσεστερσάιρ, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε το μείγμα, αφού το ζυμώσουμε καλά σε τέσσερα ίσα μέρη και σχηματίζουμε 4 μπέργκερ, διαμέτρου 10 εκατοστών
Λαδώνουμε ελαφρά μια σχάρα ή ένα σχαροτήγανο και βάζουμε στη φωτιά. Στρώνουμε τα μπέργκερ και βυθίζουμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο παγάκι
Ψήνουμε ώσπου να λιώσει εντελώς το παγάκι και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, συνεχίζοντας για 2-3 λεπτά ακόμη
Μπορούμε να φρυγανίσουμε λίγο τα ψωμάκια πριν στήσουμε το μπέργκερ. Βάζουμε μια κουταλιά κέτσαπ στο κάτω ψωμάκι, στρώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού, μια φέτα τομάτα, το μπιφτέκι, τις ροδέλες κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε
Αλείφουμε μια κουταλιά μαγιονέζα στο πάνω ψωμάκι και σκεπάζουμε

Πηγή: iefimerida.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search