LIFE STYLE

LIFE STYLE

Η Ντέμπορα Ντούγκαν καταγγέλλει τα Grammy για σεξουαλική παρενόχληση

 Η Ντέμπορα Ντούγκαν, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, η οποία απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα, μόλις δέκα μέρες πριν από την τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών στην Απασχόληση (EEOC) για διακρίσεις σε βάρος της.

 

Η Ντέμπορα Ντούγκαν διατυπώνει επίσης καταγγελίες για διαφθορά και σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ακαδημίας και κάνει λόγο για παρατυπίες στην ψηφοφορία, για τις υποψηφιότητες των βραβείων Grammy από μέλη της Ακαδημίας που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση για τους δικό τους όφελος.

 

Η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον οργανισμό που απονέμει τα μουσικά βραβεία Grammy ισχυρίζεται ότι ενημέρωσε τους υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού τον Δεκέμβριο ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον νομικό σύμβουλο της Ακαδημίας και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου Τζόελ Κατζ. Αναφέρει δε ότι τέθηκε σε άδεια μετά την απειλή ότι θα προβεί σε νομική δράση για το παράπτωμα αυτό.

 

Η Ντέμπορα Ντούγκαν ισχυρίζεται επίσης ότι πληροφορήθηκε ότι ο πρώην CEO του οργανισμού, Νίλ Πόρτνοου ήταν αντιμέτωπος με καταγγελία καλλιτέχνη και μέλους της Ακαδημίας Ηχογράφησης για βιασμό.

 

Σύμφωνα με μια δήλωση των δικηγόρων της Ντέμπορα Ντούγκαν, Douglas H. Wigdor και Michael J. Willemin, “ η κατηγορία περί διακρίσεων υπογραμμίζει τακτικές που θυμίζουν εκείνες που χρησιμοποιούνται από άτομα που υπερασπίζονται τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Όπως υποστηρίζουμε, η προσπάθεια της Ακαδημίας Ηχογράφησης να αμφισβητήσει τον χαρακτήρα της Ντέμπορα Ντούγκαν είναι μια ξεκάθαρη απόπειρα να στρέψει την προσοχή μακριά από τη δική της παράνομη δραστηριότητα".

 

Εκτός από τους ισχυρισμούς περί δυσφήμησης, η καταγγελία περιλαμβάνει λεπτομερείς δηλώσεις σχετικά με τη νοοτροπία του οργανισμού ως "λέσχης ανδρών" και τις μακροχρόνιες ανεπάρκειές του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συστημικής ποικιλομορφίας.

 

Η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ απάντησε στους ισχυρισμούς της Ντούγκαν με τη δήλωση:

 

“ Είναι περίεργο το γεγονός ότι η κ. Ντούγκαν δεν διατύπωσε ποτέ αυτές τις σοβαρές καταγγελίες παρά μόνο μια εβδομάδα μετά τις νομικές ενέργειες εναντίον της από μια γυναίκα εργαζόμενη που ισχυρίστηκε ότι η κ. Ντούγκαν δημιούργησε ένα «τοξικό και ανυπόφορο» περιβάλλον εργασίας και ασκούσε «συμπεριφορά κακοποίησης και εκφοβισμού». Όταν η κ. Ντούγκαν έθεσε τις «ανησυχίες» της στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, έδωσε οδηγίες «να μην προβούν οι αρμόδιοι σε καμία ενέργεια».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης μπαίνουν και τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια ανάμεσα σε αυτά και το αεροδρόμιο του Αράξου . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία της σήμερα στον Ανακριτή Πατρών η 59χρονη αλλοδαπή που συνέληφθη στην Πάτρα από την Ασφάλεια για απάτες.  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 Έτοιμο να βάλει τέλος στα οφσάιντ του... χιλιοστού είναι η FIFA, προχωρώντας στην αλλαγή του σχετικού κανονισμού, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να μην ισχύει πλέον από το προσεχές Eu . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Πολλοί νέοι γονείς - και όχι μόνο- χρησιμοποιούν πολύ σχολαστικά προϊόντα καθαρισμού για να προστατεύσουν τα μωρά τους από τα μικρόβια. Στην πραγματικότητά όμως, είναι πιθανό να τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι βρέθηκαν σήμερα στο  Α΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών για να παραστούν στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΕΑΜ Μιχάλη Βασιλάκη, που έφυγε στη ζωή μετά από νοσηλεία στη Μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 H τρίτη συνάντηση του Εταιρικού Σχήματος του έργου «INCUBA – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στην έδρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 «Φως» στο εκκρεμές θέμα, που αφορούν στη μελλοντική επαναλειτουργία της Πορθμιακής Γραμμής Αιγίου - Aγίου Νικόλαου Φωκίδας, ρίχνει ο Γενικός Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, λί
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search