ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα - Νέαπολη: Αναδεικνύουν τα προβλήματα - Προχωρούν σε πολιτιστικές δράσεις

Το Δ.Σ. του Εκπ/κού μας Συλλόγου σας καλεί να ανταποκριθείτε, με τον τρόπο που εσείς θα εκτιμήσετε, στην κάλυψη των Πολιτιστικών μας Εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει για την περίοδο από 22 Σεπτ. 2019 έως και το Σάββατο 28 Σεπτ. 2019 όπως φαίνεται στο συνημμένο Πρόγραμμα αλλά και στην ανάδειξη των Τοπικών μας Προβλημάτων τα οποία επίσης φαίνονται στην συνημμένη

¨ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ¨

Η παρουσία σας θα βοηθήσει, εις το να καταδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο, η συνεισφορά των Εκπ/κών Συλλόγων και των σκοπών που αυτοί υπηρετούν, στην πολιτιστική, πνευματική και μορ-φωτική αναβάθμιση των κατοίκων των Συνοικιών, αλλά και στην προβολή, την ανάδειξη και τελικά στην λύση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.

1. ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ: να λειτουργήσει σύμφωνα με τους όρους χρηματοδότησής του.

2. ΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ: να επεκταθεί προς νότο με μεταφορά της αφετηρίας στην Λεύκα από τη θέση που βρίσκεται επί 37 χρόνια και με δρομολόγηση όλων των Λεωφορείων μέσω Νεάπολης.

3. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στο 18ο Δημοτικού Σχολείου με: Την διάνοιξη των οδών 1) Θουκυδίδη και 2) Ευφήμου, απομακρύνοντας τον φράκτη των επιχειρήσεων ΚΡΟΝΟΥ στην συμβολής τους με την Περσεφόνης. Την ασφαλτόστρωση της Δαλιέρου. Την επέκταση του Δημοτικού Φωτισμού στην Ευφήμου. Την ύπαρξη Σχολικού Τροχονόμου στην Λαοκόωντος. Την φύλαξη του Σχολικού Συγκροτήματος.

4. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Εγκαταστάσεις στο ΟΤ 2157: Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης τον Αύγουστο του 2005 χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν.

5. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ σε τέσσερα οδικά τμήματα με συνολικό μήκος 200 τρέχοντα μέτρα, για να βγουν από τις λάσπες και τη σκόνη 21 οικογένειες.

6. ΔΙΑΝΟΙΞΗ του οδικού συμπλέγματος της περιοχής με προτεραιότητα στους άξονες Θουκυδίδη και Μαρκιανού.

7. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Άμεση προτεραιότητα επέκτασης στην Ευφήμου, Πλούτωνος και Αμφιδάμαντος, μέσα στην καρδιά της συνοικίας.

8. ΠΛΑΤΕΙΑ Πολυδεύκους: Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης το 1998 χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν. Σήμερα, χωρίς Δημοτ. Φωτισμό, αποτελεί στέκι ατόμων με παραβατική συμπεριφορά & ΠΑΡΚΙΝ οχημάτων.

9. ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ από Μπεγλή έως Παραγλαύκιο. Οι κάτοικοι της Νεάπολης, υπερήλικες, μαθητές, κυρίες με καροτσάκια και μωρά ανά χείρας, διασχίζουν μία απόσταση 1200 μέτρα, περπατώντας εντός του οδοστρώματος ενός λεωφορειόδρομου, με μεγάλη συχνότητα και όγκο οχημάτων, για να φτάσουν στα σχολεία ή στην αγορά.

10. ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Αντικατάσταση των μεταλλικών σωληνώσεων που βρίσκονται από 45ετίας και πλέον, στο Δίκτυο των οδών Αυγείου και Θαλή, για να μην πίνουμε σκουριές !!!

11. ΜΟΝΟΔΡΟΜΙΣΗ ΕΥΦΗΜΟΥ: Επανεκτίμηση για το τμήμα της κατά την μεσημβρινή της προέκταση, μετά την συμβολή της με την Αργοναυτών, προσδοκώντας στην επιτάχυνση των διαδικασιών διάνοιξης της Αμφιδάμαντος, επί μήκους 20 μ. για οριστική λύση του προβλήματος και τον απεγκλωβισμό της περιοχής.

12. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΤ 2197 & 2263 ΩΣ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ δημιουργώντας αθλητικές εγκαταστάσεις, οργανωμένες παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής και περιπάτου, για να μας ευγνωμονούν οι επερχόμενες γενιές.

13. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΣΗ της Πειραϊκής Πατραϊκής και ΑΠΟΔΟΣΗ από τον ΟΛΠΑ των 100 στρεμμάτων (συμβατική υποχρέωση) για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των.

Δράσεις 

KYΡIAKH 22-9-2019

Στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλεϊκων

8.00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ Υπέρ Υγείας των κατοίκων της Νεάπολης, καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση, για όσους έχουν φύγει από την επίγεια ζωή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-9-2019

Ημέρα προβολής προβλημάτων Νεάπολης

8.00μμ ΣΥΣΚΕΨΗ στην αίθουσα του Εκπ/κού μας Συλλόγου, με προσκεκλημένους τους κ.κ. Δήμαρχο Πατρέων, Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων, Προέδρου Νοτίου Δημοτικού Διαμερίσματος και ΜΜΕ, με σκοπό την ενημέρωση, επί των προβλημάτων της Συνοικίας μας.

ΤΡΙΤΗ 24-9-2019

Στην αίθουσα του Εκπ/κού μας Συλλόγου.

6.00μμ Ανοιχτό Τουρνουά Πινγκ-Πονγκ

Θα προηγηθεί αγώνας επίδειξης

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-9-2019

Στην αίθουσα του Εκπ/κού μας Συλλόγου.

7.00μ.μ. Ομιλία με θέμα:

¨Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ -

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ¨

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: Γκεζερλή Ολυμπία Επισκέπτρια Υγείας, 4η ΤΟΜΥ Ζαρ/κων & Καράντου Αγγελική, Κοινωνική Λειτουργός 4η ΤΟΜΥ Ζαρ/κων.

Συμμετέχουν οι Ιερείς των Ι.Ν. της Συνοικίας μας (Αγίας Τριάδας - Αγίου Βασιλείου και Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους) στους οποίους λειτουργούν Τράπεζες Αίματος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search