ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βαγγέλης Καλπαδάκης: Ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα και ο έρωτας με την Τουρκάλα επιτελικό της πρεσβείας

ο βραδάκι του περασμένου Σαββάτου ο κ. Βαγγέλης Καλπαδάκης, δεν είχε και την καλύτερη των διαθέσεων και σίγουρα είχε τους λόγους του. Κάτι που διαπίστωσαν και όσοι τον ήξεραν όταν άκουσαν την Δευτέρα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρεται στον διπλωματικό σύμβουλο  του Πρωθυπουργού χωρίς να αποκαλύπτει το όνομά του μετά από ερώτηση που του ετέθη.

Ο δεσμός του με υψηλόβαθμη γυναίκα-διπλωμάτη από την Τουρκία που υπηρετεί πλέον στην πρεσβεία της Αθήνας, συζητιόταν έντονα τους τελευταίους μήνες στο Υπουργείο Εξωτερικών και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία μπήκε στην ζωή του πριν από τρία χρόνια, όταν υπηρετούσε στην γείτονα χώρα και έφερε τα πάνω-κάτω σε συναισθηματικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο στην ζωή του κ. Καλπακάκη.

Κι αυτό επειδή το ειδύλλιο που άνθισε στην Άγκυρα ανάμεσα στον νεαρό διπλωμάτη και την Feyza, δεν έμελλε να τελειώσει με την επιστροφή του στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια.

Τότε που κλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλάβει διπλωματικός του σύμβουλος με κύριο αντικείμενο λένε οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αυτού του δεσμού, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η μοίρα, το σύμπαν που όταν θέλεις κάτι πολύ συνωμοτεί για να το πετύχεις όπως λέει ο Κοέλιο, ή κάποιοι άλλοι παράγοντες-η ιστορία θα το πει κάποια στιγμή-βοήθησαν τον κ. Καλπαδάκη και την Feyza να σμίξουν ξανά στην Αθήνα.

Η γοητευτική νεαρή με τα πράσινα μάτια μετατέθηκε πριν από ένα χρόνο στην εδώ πρεσβεία της Τουρκίας, δίνοντας τέλος στα ταξίδια των δύο ερωτευμένων ένθεν και κείθεν, όποτε αυτό ήταν εφικτό, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή την σχέση τους.

Η νέα θέση της Feyza στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες από τον διπλωματικό χώρο και όχι μόνο, θεωρείται πολύ σημαντική και περιλαμβάνει καθημερινές επαφές και συναντήσεις με τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Τουρκικής πρεσβείας.

Στα τριάντα πέντε της χρόνια η γοητευτική διπλωμάτης, τυγχάνει κατ’ αρχάς κόρη ανώτατου αξιωματικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πολύχρονη θητεία στο ΝΑΤΟ και στις Βρυξέλλες.

Εκεί τελείωσε το Αμερικάνικο σχολείο και επιστρέφοντας στην Άγκυρα επέλεξε να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις ενώ το διδακτορικό της είχε ως αντικείμενο το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο.

Με την ιδιότητα του διπλωμάτη «πέρασε» από τις τουρκικές πρεσβείες στην Βυρηττό, στα Σκόπια και στο Σεράγεβο πριν επιστρέψει στην Κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ πριν γνωρίσει τον έλληνα διπλωμάτη απέκτησε μια κόρη από σχέση που διατηρούσε, αλλά δεν ευδοκίμησε.

Αντιθέτως, η πρώτη της τυχαία γνωριμία σε ένα πάρτι με τον κ. Βαγγέλη Καλπαδάκη, γιο διπλωμάτη που μεγάλωσε σε διάφορες χώρες και σπούδασε στην Αγγλία, έμελλε να οδηγήσει σε ένα τρυφερό όσο και παθιασμένο ειδύλλιο, που άντεξε και εξακολουθεί να αντέχει, παρά τα όσα ακούγονταν στο παρασκήνιο για την συγκεκριμένη σχέση εδώ μήνες.

Σε μια περίοδο που οι σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι αυτές που θα χαρακτηρίζαμε ιδανικές ειδικά μετά τις προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, η συγκεκριμένη σχέση ήχησε τουλάχιστον παράξενα, στα αυτιά πάρα πολλών, αφού ο έλληνας διπλωμάτης είναι ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις πληροφορίες σε ότι αφορά τις κινήσεις της χώρας, απέναντι στους Τούρκους.

Ξένοι επιτελικοί μυστικών υπηρεσιών φέρεται να απορούν για την «ηρεμία» με την οποία η ελληνική πλευρά αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το ειδύλλιο ανάμεσα στον κ. Καλπαδάκη και την υψηλόβαθμο Τουρκάλα.

Η τελευταία καλύπτεται με μια διπλωματική ιδιότητα, η οποία χρήζει-σύμφωνα με πρώην αξιόλογα στελέχη των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών-μιας τουλάχιστον ιδιαίτερα προσεχτικής έρευνας, ειδικά μετά την μετάθεσή της στην Αθήνα.

Το αν έχει γίνει κάτι τέτοιο το γνωρίζουν μόνο οι εξ απορρήτων του πρωθυπουργού και πιθανότατα ο διοικητής της ΕΥΠ, με τους πρώτους να λένε off the record ότι όλα είναι καλά και τον δεύτερο εκ θέσεως και μόνο να σιωπά ως οφείλει, αφού έχει ενημερώσει-αν του ζητήθηκε να ερευνήσει κάτι τέτοιο-τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Οι ψίθυροι για το συγκεκριμένο ειδύλλιο στο Υπουργείο Εξωτερικών, κυκλοφορούν εδώ και μήνες όμως αφορούν αποκλειστικά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας και τυχόν διαρροών, αν και κάποιοι επιμένουν ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται για τον κ. Καλπαδάκη.

Ο ανηψιός του κ. Βούτση-η σύζυγος του προέδρου της Βουλής είναι θεία του-θεωρείται παρά το νεαρό της ηλικία του ένας καλός διπλωμάτης, που αφήνει-όσο και αν αυτό θεωρείται αδύνατο από κάποιους-την δουλειά του εντελώς έξω από την σχέση του με την Feyza.

Η Τουρκάλα διπλωμάτης από την πλευρά της διακηρύσσει σε όλους τους τόνους στον στενό φιλικό τους κύκλο, ότι είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την καριέρα της προκειμένου να επισημοποιήσει την σχέση της μαζί του.

Προς το παρόν, το ζευγάρι μένει μαζί με την μικρή κόρη της Feyza, σε ένα εξαιρετικής αισθητικής loft στο Μοναστηράκι, εκεί όπου το φθινόπωρο γιόρτασαν μαζί με πολύ στενούς φίλους τα γενέθλια του κ. Καλπαδάκη.

Ο τελευταίος ως άψογος διπλωμάτης εμφανίζεται καθημερινά στο Μαξίμου με κουστούμι και γραβάτα, τα οποία αποχωρίζεται μόνο όταν δεν δουλεύει και βγαίνει μαζί με την Τουρκάλα που έκλεψε την καρδιά του, για μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Η ιστορία τους-έλληνας διπλωμάτης ερωτεύεται γυναίκα υψηλόβαθμο πλέον στέλεχος της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα- παραπέμπει άνετα σε κινηματογραφικό σενάριο.

Ένα σενάριο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα σφιχτοδεμένο διπλωματικό θρίλερ το οποίο παίζεται εδώ και καιρό, από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει και η απαραίτητη εσάνς κατασκοπείας, που  πλανάται αδιόρατα στον αέρα…

Follow Us

OXYGEN FM

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

 Τραγικό θάνατο βρήκε ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών από πνιγμό, ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Πατέρας του άτυχου παιδιού, είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τρόφιμο με την εμπορική ονομασία "sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)" ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Π . . .
LIFE STYLE

 Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Η σπουδαία σχεδιάστρια μόδας που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό χτυπήθηκε από επιθετικό καρκίνο και κατέληξε στο Λο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Το Μουσείο του Αχιλλείου, το οποίο επισκέπτονται ετησίως χιλιάδες τουρίστες, ανήκει στην ΕΤΑΔ, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι αρκετές οι καταγγελίες και τα παράπονα για την εικόνα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας  συνεδρίασε πρόσφατα με την παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μήλη Νικολάου, με θέμα τις  εκλογές στο ΤΕΕ στις 3 Νοεμβρίου 2019. Το Κίνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην περιοχή όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης των οδικών αξόνων μεταξύ Βιομηχανικής Περιοχής της Πάτρας προς Καλαμάκι και Λουσικά βρέθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών για τον συντονισμό και την οργάνωση των επόμενων τους κινητοποιήσε
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search