Ριζούλης: Επίθεση από τη Βουλή στον Πελετίδη για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου (video)

Επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής εναντίον του Κώστα Πελετίδη, ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, με αφορμή την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου.
Ο κ. Ριζούλης,κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου "Κλεισθένης-Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", αναρωτήθηκε "αν ο Δήμαρχος Πατρέων που ανήκει στο ΚΚΕ θα κάνει ότι χρειάζεται για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης που δόθηκε από την κυβέρνηση στους πολίτες της Πάτρας."

Αμφισβήτησε δηλαδή ανοικτά, τις πραγματικές προθέσεις του Δήμου Πατρέων για την αξιοποίηση του παραχωρηθέντος θαλασσίου μετώπου, σε σχέση με τις προτάσεις που πρέπει να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες"

Ο Αχαιός βουλευτής άσκησε κριτική στο ΚΚΕ, το οποίο ανέφερε ότι οι Δήμοι δεν πρέπει να υφίστανται οικονομικό έλεγχο από το κράτος και υπενθύμισε ότι πρόσφατα στη Λάρισα η παράταξη του ΚΚΕ διαφοροποιήθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις καταψηφίζοντας τις προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την αναβάθμιση των δομών της πόλης (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι κλπ) λέγοντας ότι δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Ο κ. Ριζούλης σημείωσε: "Είμαι πολύ περίεργος να δω το πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, με ποιο τρόπο οι πεζόδρομοι που προβλέπονται, οι χώροι αναψυχής και τα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ που πήρε στο πρόγραμμα για τις βιώσιμες πόλεις, θα το εφαρμόσει με τέτοιο τρόπο ώστε και πεζόδρομοι να γίνουν και πλατείες να γίνουν και αυτό πράγματι να εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, με άλλο τρόπο απ' ότι το κάνουν οι άλλοι".  

 

Δείτε το απόσπασμα από την επίθεση Ριζούλη στον Πελετίδη, στο 3.10


Επίσης, ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι η κριτική επί του μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου αφορούν την απλή αναλογική, την ακυβερνησία που μπορεί να δημιουργήσει και την ψήφο των ομογενών.

"Η απλή αναλογική είναι το δημοκρατικότερο μέσο έκφρασης για τους πολίτες και δίνει δύναμη σε κάθε ψήφο.

Ο ισχυρισμός ότι μπορεί να δημιουργήσει ακυβερνησία οδηγεί σε λιγότερη δημοκρατία''.

Για τους ψήφους των ομογενών ο βουλευτής άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση που επί τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που προχωρά την σχετική διαδικασία.