Στο ίδιο έργο θεατές με την δράση των πυρηνελαιουργείων οι κάτοικοι

Για ακόμα μία χρονιά ζουν δύσκολες ώρες οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαίας, από την δράση των πυρηνελαιουργείων, αφού με του που ξεκίνησε η λειτουργία τους επέστρεψαν τα προβλήματα χρόνων, από την έντονη δυσοσμία!

Ήδη ξεκίνησαν οι καταγγελίες και οι φωνές απόγνωσης προς κάθε υπεύθυνο φορέα για την επίλυση του προβλήματος, με τον εργαζόμενο και συνδικαλιστική του ΕΚΠ και της ΔΑΚΕ Γιώργο Τσιμέκα, να δηλώνει:

"Το πρόβλημα, αν και καθημερινό, εντείνεται λόγω της αλλαγής στη διεύθυνση των ανέμων με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που βρίσκονταν στον χώρο της Βιομηχανικής κυριολεκτικά να πνίγονται από την οσμή και τους καπνούς.
Εκτός από την κατάσταση στην ατμόσφαιρα, αυτού του είδους ο καπνός εμποδίζει ακόμη και την ορατότητα στην ευρύτερη περιοχή τόσο σοβαρά ώστε να μιλάμε για σαφή κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα.
Καθημερινά, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, ο καπνός είναι εμφανής μέσω της οσμής αλλά όχι από την εικόνα του με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για ύπουλες νόσους σε αναπνευστικό και δερματολογικά. Δυστυχώς, χωρίς να κινδυνολογούμε, κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις για την υγεία των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ Πατρών όσο και για τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής από μία κατάσταση που χρονίζει.
Είναι πλέον μείζον θέμα, τόσο για εμάς τους εργαζόμενους στην ''Αθηναϊκή'' αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, επισκέπτες, μεταφορείς στην ΒΙΠΕ. Το θέμα θα αναδειχθεί και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου, προς όφελος της υγείας όλων μας. Ζητούμε να σταματήσει η νυχτερινή λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων και να τοποθετούν ηλεκτρόφιλτρα καθημερινής λειτουργίας."