Μιλάει στο Achaia News ο οδηγός που ήρθε πάνω του το λεωφορείο: "Για δύο δευτερόλεπτα είμαι ζωντανός!"

Σοκάρει ο οδηγός- αυτόπτης μάρτυρας του σημερινού τροχαίου με το λεωφορείο στην Ακτή Δυμαίων, που παρά τρίχα γλύτωσε τη ζωή του: Μιλώντας αποκλειστικά στο Achaia News.gr τονίζει:

«Για δύο δευτερόλεπτα, αποφύγαμε τη σύγκρουση με το λεωφορείο, που ερχόταν κατά πάνω μας και γλιτώσαμε τη ζωή μας!»

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ: "ΓΙΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ"!


Ο Πατρινός Γιάννης Σοφιανός (φωτο), ήταν ο οδηγός του πρώτου δικύκλου που είδε ξαφνικά μπροστά του το «τρελό» λεωφορείο, να περνάει πάνω από την διαχωριστική νησίδα και να έρχεται ολοταχώς πάνω του:
«Είχαμε ξεκινήσει μετά το πράσινο, από το φανάρι της Όθωνος Αμαλίας, έξω από το κέντρο «Αστέρια», με κατεύθυνση τις Ιτιές.. Ήμουν το πρώτο όχημα που ξεκίνησε και ακολουθούσε μια  μεγάλη σειρά τροχοφόρων, Ι.Χ αλλά και μηχανάκια.  


Στο ύψος του νέου Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, βλέπω εμβρόντητος ένα λεωφορείο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να χάνει τον έλεγχο, να καβαλάει την διαχωριστική νησίδα και με φρενήρη ταχύτητα να εισέρχεται στο δικό μας ρεύμα!

Ενστικτωδώς σταματάω το μηχανάκι! Το λεωφορείο, περνάει δίπλα μου! Κυριολεκτικά δίπλα μου, σε απόσταση 1-2 μέτρων!
Είναι σίγουρο, ότι με διαφορά 1-2 δευτερολέπτων θα είχε πέσει πάνω μου και θα με είχε παρασύρει!
Αλλά και πάνω στα υπόλοιπα οχήματα, που έπονταν του δικού μου....

Ήταν πραγματικά μία τραγική εμπειρία! Νοιώθω, ότι ζω από θαύμα…»

Από αυτό το σημείο της διαχωριστικής νησίδας, πέρασε το λεωφορείο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορία,ς απέναντι από τον νέο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου στην Ακτή Δυμαίων

 

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ

Πράγματι, εάν το λεωφορείο είχε χάσει τον έλεγχο 1 με 2 δευτερόλεπτα αργότερα, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα είχε συγκρουστεί με το κομβόι των οχημάτων που εκινούντο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.


Θυμίζουμε, ότι όλα έγιναν λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί. Το λεωφορείο κινείτο στην Ακτή Δυμαίων με κατεύθυνση τοι κέντρο της πόλης, όταν λίγο πριν τη στροφή και στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα, έσπασε ο τροχός με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα ανεξέλεγκτο να περάσει πάνω από τη νησίδα και να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα.
Ακυβέρνητο, κατέληξε πάνω στην απέναντι προστατευτική μπάρα, που ανέκοψε την πορεία του, χωρίς ευτυχώς να συναντήσει στην διαδρομή του κανένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.  
Ο οδηγός ευτυχώς εξήλθε του λεωφορείου απόλυτα υγιής, έχοντας ωστόσο υποστεί ένα ισχυρό σοκ, από το απροσδόκητο δρομολόγιο. Στο οποίο ευτυχώς δεν επέβαιναν επιβάτες.