Ο Κυριάκος ... «είχε τη μύγα και μυγιάστηκε»

Η αστραπιαία αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κληρονομική παραχώρηση της έδρας του Γιάννη Τραγάκη αναδεικνύει και το πρόβλημα που υπάρχει εντός της Ν.Δ. με τις πιέσεις σε όλα τα επίπεδα για μια θέση στα ψηφοδέλτια.
Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού, που κληρονόμησε μια μεγάλη εκλογική πελατεία στη Β’ Αθήνας, όταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποχώρησε από την ενεργό πολιτική και την υπερπεντηκονταετή έδρα του στο Κοινοβούλιο, αποφασίζει την καρατόμηση του υιού ενός άλλου, νυν στελέχους.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει κατηγορηθεί ως προϊόν νεποτισμού και οικογενειοκρατίας, δεν είναι μόνο ότι «είχε τη μύγα και μυγιάστηκε» αποκλείοντας τον υιό Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια της Β’ Πειραιά, αλλά θέλησε και να στείλει ένα μήνυμα ότι όλοι μπορούν να αξιολογηθούν για τα ψηφοδέλτια – γιοι, κόρες, βαφτιστήρια, εγγόνια και ξαδέλφια –, αρκεί να τηρηθούν τα προσχήματα και κυρίως να μην αμφισβητείται η προεδρική ισχύς επί της κατάρτισης των ψηφοδελτίων και να υπάρχει σεβασμός στη λειτουργία των οργάνων που θα επεξεργαστούν τις λίστες.