Νέα Δημοτική Κίνηση στην Πάτρα: Κόντρα σε κομματικές επιλογές και μηχανισμούς


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και όπως φαίνεται οι εξελίξεις στην Πάτρα είναι καταιγιστικές: 

Μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση έχει ήδη δημιουργηθεί από συμπολίτες του κεντρώου χώρου με γνώση και εμπειρία στα κοινά και διάθεση να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό της πόλης, μακριά από κομματικές λογικές.
Πρόκειται για γνωστούς συμπολίτες που συμμετέχουν και παρακολουθούν τα δρώμενα της πόλης από κοντά μέσα από την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική τους δράση. Έχοντας γνώση της σημερινής κατάστασης του πολιτικού σκηνικού, όπως αυτή τη στιγμή είναι διαμορφωμένο, στοχεύουν να καλύψουν το κενό που διαπιστώνεται στο χώρο του κέντρου.

Παραμερίζοντας κομματικές ταυτότητες και προσωπικές φιλοδοξίες που κατά το παρελθόν αποτέλεσαν αιτίες διάλυσης ανάλογων κινήσεων, με αποτέλεσμα τη σημερινή εικόνα της πόλης, ετοιμάζονται από καιρό, ώστε εντός του Φθινοπώρου να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν στην πόλη τη δική τους διαφορετική πρόταση.


Είναι χαρακτηριστικό, ότι την φιλόδοξη αυτή προσπάθεια, πλαισιώνουν πρόσωπα από τον κεντροδεξιό και τον κεντροαριστερό χώρο, πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί, καθώς επίσης και πολύ γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, από  διαφορετικούς χώρους εργασίας και αναφοράς.
Πρόκειται για πολιτική κίνηση, που πάει κόντρα σε στείρες μικροκομματικές επιλογές και μεθοδεύσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών και εκδοτικών μηχανισμών και που κινείται μακριά από τις επιταγές πολιτικών σχηματισμών.


Ήδη οι συζητήσεις μεταξύ των ηγετικών στελεχών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις, ώστε το εγχείρημα να μπει στην τελική ευθεία της υλοποίησης και της ανακοίνωσης στους πολίτες της Πάτρας.

 

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται δημοσκόπηση στην Πάτρα για πιθανούς υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες στις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στην Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα, στην οποία δημοσκόπηση έχουν συμπεριληφθεί τα ονόματα συγκεκριμένων προσώπων. Κάποιοι εξ αυτών κατέχουν αιρετές θέσεις σήμερα, ενώ κάποιοι άλλοι κατείχαν στο παρελθόν.
Η δημοσκόπηση αυτή, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, πραγματοποιείται για λογαριασμό ημερήσιας εφημερίδας της Πάτρας