Πάτρα: Το απόλυτο χάος καθημερινά από χαλασμένους φωτεινούς σηματοδότες(ΦΩΤΟ)

Αλαλούμ στην Ακτή Δυμαίων και Παπαφλέσσα καθώς και στην Γούναρη και Κορίνθου, αλλά και στην συμβολή των οδών Γούναρη και Κανακάρη … Τα φανάρια πάλι δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα να επικρατεί το απόλυτο χάος…οι φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας και ο κίνδυνος για οδηγούς αλλά και τους πεζούς μεγάλος Οι οδηγοί διαμαρτύρονταν και για την απουσία τροχονόμου.

Στο μεταξύ την Κυριακή και σε διάστημα περίπου δύο ωρών σημειώθηκαν δύο τροχαία ατυχήματα στην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Κορίνθου … αποτέλεσμα του φωτεινού σηματοδότη που ήταν εκτός λειτουργίας … Στο πρώτο ατύχημα τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τριών μηνών- τραυματίστηκαν.

Οι βλάβες στους φωτεινούς σηματοδότες είναι πολλές και συχνές τους τελευταίους μήνες. Η κατάσταση πλέον χαρακτηρίζεται επικίνδυνη. Τα σημεία όπου δεν λειτουργούν οι σηματοδότες είναι πολυσύχναστα...

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα υπάρχουν δύο εργολαβίες για το θέμα των φαναριών:

  • Η πρώτη έχει ξεκινήσει ύψους 600,000 ευρώ αφορά την συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών στην Πάτρα.
  • Η δεύτερη που εκτιμάται πώς θα λύσει και το πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό καθώς το σύστημα είναι παλιό είναι εργολαβία ύψους περίπου 1.900.000 ευρώ για την Δυτική Ελλάδα βρίσκεται σε εκκρεμότητα στην φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και αφορά Παρεμβάσεις σε 185 κομβικά σημεία δρόμων, σε 12 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, με αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του συστήματος των φωτεινών σηματοδοτών...".